Shhh.. Nike lanceert Neymar’s nieuwe Mercurial ‘Silencio’

Neymar heeft nog een paar weekjes nodig om te herstellen van zijn blessure, maar we weten in ieder geval al op welke voetbalschoenen hij zijn rentree zal gaan maken. Dat worden namelijk deze Nike’s die helemaal in het teken staan van Neymar zelf. Een ‘signature schoen’ noemen ze dat dan in chique woorden. Aspecten uit het spel of karakter van de desbetreffende speler worden in het design verwerkt en dat is bij deze ‘NJR Silencio’ Mercurial zeker gelukt.

Nike ‘NJR Silencio’ Mercurial

Maar wat is het dan dat deze schoen zo persoonlijk maakt voor Neymar? Op de upper en onder de schoen is in grote aantallen ‘Shhh’ geplaatst, wat een verwijzing is naar de tattoo die hij op de binnenkant van zijn wijsvinger heeft. Daar is namelijk ‘Shhh…’ te lezen. Iets wat perfect te lezen is als hij de wijsvinger voor zijn lippen doet. Slim bedacht.

Dat ‘Shhh…’ kun je zien als een bericht aan zijn haters, of gewoon dat hij het praten op het veld met zijn voeten doet.Ā Wat de exacte betekenis erachter ook is, het ziet er in combinatie met het wit, grijs en de rode Nike Swoosh & uiteindes van de noppen gewoon gruwelijk vet uit. Op de hak is ook nog de naam van de Braziliaan te vinden met daarboven een kroontje om het helemaal af te toppen.

We kijken in ieder geval al uit naar de rentree van Neymar. Niet alleen vanwege zijn ongekende voetbalkunsten, maar dus zeker ook om deze prachtige kicksen aan het werk te zien. Kun je niet wachten tot dat moment? Je kunt ze zelf ook gewoon kopen natuurlijk. De Nike ‘NJR Silencio’ Mercurial collectie is hier te bestellen.

View this post on Instagram

Shhh …

A post shared by EneJota šŸ‡§šŸ‡· šŸ‘» neymarjr (@neymarjr) on

Zoals je vast wel zult weten is de ‘Shhh…’ tattoo niet de enige die hij op zijn lichaam heeft laten zetten. De meest opvallende onthulde hijĀ in oktober nog. Hij liet toen namelijk een gigantische tattoo van Spiderman & Batman op zijn rug zetten.

Foto’s: SoccerBible