Nike onthult het nieuwe Frankrijk thuistenue voor het WK 2018

Nog maar 3 maandjes wachten en dan gaat het WK 2018 van start in Rusland. Eén van de absolute topfavorieten is natuurlijk EK 2016 finalist Frankrijk met hun megatalentvolle selectie. Eerder deze week werd het stijlvolle uitshirt al onthuld door een Franse NBA speler en vandaag volgde het thuisshirt, die wat ons betreft nog beter is. Om het in het Frans te omschrijven: magnifique!

Frankrijk WK 2018 thuistenue

De kleurencombinatie van verschillende tinten blauw en witte accenten zal niet als een verrassing komen, maar het zijn vooral de details die dit shirt zo sterk maakt. Laten we beginnen bij de mouwen en schouders die een heel spectaculair effect hebben gekregen. Dit zullen we overigens bij meer Nike tenues gaan zien in 2018, want dat is onderdeel van het nieuwe template. Verder heeft de kraag een klassiek tintje gekregen door het gebruik van een knoopje en bovenop de rug is de Franse vlag prachtig verwerkt. Samengevat: een topshirt.

Door de rest van het tenue wordt het visuele effect van de Franse vlag verder versterkt. Onder het blauwe shirt is namelijk een wit broekje te vinden en daar weer onder een paar rode sokken. Blauw, wit, rood. Sterk.

De nieuwe Frankrijk 2018 tenues zullen vanaf 5 april hier verkrijgbaar zijn. Had je het nieuwe uitshirt van de Fransen nog niet gezien? Die kun je hier checken.