Nike onthult de langverwachte ‘Air Max Day’ 2017 collectie

Toen Nike de eerste Air Max 1 lanceerde op 26 maart 1987 lanceerde ze niet zomaar een sneaker, maar het begin van een gigantisch sneaker cultuur. Het was een revolutie binnen de sneakerwereld en om die reden viert Nike elk jaar ‘Air Max Day’. Hoewel ze alle uitvoeringen van de Air Max in de spotlight zetten, is dit jaar de 30e verjaardag van de Nike Air Max 1. Die wordt dit jaar dus extra in de spotlights gezet.

Nike ‘Air Max Day’ collectie

Een mix van retro’s, remixes en innovaties worden over de maand maart verspreid. De verse line-up, inclusief de langverwachte Nike Air VaporMax, bewijst dat de potentie van Air nog nooit sterker was bij Nike dan nu. Onderstaande releases kun je dus verwachten in maart, maar ze hebben nog niet alle releases bekend gemaakt. Wat we wel weten is dat bovenstaande atmos x Nike “Elephant Air Max 1” terugkeert. Fans konden stemmen op hun favoriete Air Max 1 en die zou vervolgens terugkeren in deze collectie. De “Elephant” (uit 2006) stak er met kop en schouders bovenuit. Niet gek, want hij is heel lekker.

Nike Air VaporMax (release 26 maart)

Nike Air Max 1 Master a.k.a. “What the” AM1

Nike Air Max 1 Ultra 2.0 LE

Nike Air Max 90 Ultra Flyknit (release 2 maart)

Nike Air Max LD-Zero 

atmos x Nike Air Max 1 “Elephant”

Nike Air Max 1 Anniversary

Women’s Nike Air Max Jewell (release 8 maart) 

De sneakers zullen via nike.com en geselecteerde retailers verkrijgbaar zijn. Hou je favoriete sneakersites dus scherp in de gaten!

Leestip: Nike Tech Craft keert terug met de gloednieuwe Hypervenom 3