Nike presenteert de WK 2018 tenues van Europees kampioen Portugal

Het WK begint nu echt dichtbij te komen en er zijn steeds meer tenues bekend van de landen die mee gaan doen. Vandaag presenteerden Nike de nieuwe tenues voor één hun titelfavorieten komende zomer, namelijk regerend Europees kampioen Portugal.

Nike’s Portugal WK 2018 tenues

Natuurlijk hoef je bij het thuistenue van de Portugezen niets anders te verwachten dan een combinatie van rood en groen. Toch ziet het er deze keer wat Koninklijker uit en dat heeft vooral te maken met de gouden details, die als ode voor hun Europese kampioenschap staan. Verder zie je eigenschappen terug van het Nike template dat uitgerold wordt over alle landen die gesponsord worden door het merk. De gestreepte lijn over de mouwen en schouders bijvoorbeeld. Iets wat wij heel vet vinden.

Het uittenue heeft net als het rode thuistenue een vrij minimalistisch design gekregen, maar toch valt er één aspect op aan het shirt. De kleine blauwe kruisjes. Waar staan die voor? Volgens Nike is het een ode aan de meedogenloze talentenjacht, via symbolen uit de Portugese scheepsgeschiedenis. Wij kunnen het iets korter omschrijven: gewoon goed.

Het nieuwe thuistenue van Portugal zal vanaf 23 maart hier te koop zijn en het uittenue volgt later (26 april).

Wil je meer nieuwe Nike tenues voor het komende WK zien? Nike presenteerde eerder al wat nieuwe shirts en één van de meest recente releases zijn de nieuwe tenues van Frankrijk.