Nike presenteert de beestachtige limited edition Mercurial Superfly

Ongeveer een maand geleden lanceerde Nike de gloednieuwe generatie Mercurial 360 en wij waren meteen razend enthousiast. Zowel over het design als de performance eigenschappen. De launch colourway was oranje en pas werd er een zwarte variant gelanceerd. Nu staat er een hele bijzondere lancering te wachten, want Nike heeft samengewerkt met Kim Jones, artistiek directeur bij Louis Vuitton, aan een limited edition Mercurial Superfly.

Nike Mercurial Superfly 360 x Kim Jones

Jones heeft de Mercurial Superfly dus onder handen genomen en dat resulteert in een sicke combo van voetbal & fashion. Kim groeide op in Afrika en volgde daar haar vader naar Kenia en Botswana. Hij heeft zijn admiratie voor de dieren in dit continent gebruikt ter inspiratie voor deze Mercurial mash-up. ‘De Cheetah is het snelste dier op het land, dus het is logisch dat het dier als een inspiratie voor me geld,’ zegt hij.

De cheetah heeft sowieso een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van de nieuwe Mercurial en bij de lanceringscampagne. Met name de zoolplaat is daar een goed voorbeeld van, want die weerspiegelt de klauwen van het snelle beest. Ook bij deze versie is de rol van de cheetah overduidelijk zichtbaar. De safari-print is over de hele schoen geplaatst en dat resulteert in deze gruwelijke kicksen. Kim Jones heeft ook nog eventjes zijn naam achtergelaten op de hak van de schoen.

De schoen zal op de professionele velden alleen door Ronaldo gedragen worden, niet geheel toevallig voor het eerst tijdens de megakraker PSG – Real Madrid op 6 maart. Helaas wordt de schoen in gelimiteerde aantallen verkocht en zal ‘ie uitsluitend verkrijgbaar zijn bij de Nike Store Paris Champs Elysees en op nike.com tijdens de rust van de Champions League wedstrijd.

Is dit design jou toch iets te veel van het goede? Gelukkig heeft Nike pas ook een zwarte variant van de Mercurial Superfly 360 gelanceerd. Toch een wat veiligere keuze en wat ons betreft minimaal net zo vet!