Nike presenteert de Tiempo Pirlo als ode aan zijn carrière

Als er iets is waar de Italiaanse legende Andrea Pirlo een liefde voor heeft behalve voetbal, is het wel wijn maken. Zijn geschiedenis met wijn gaat helemaal terug naar zijn kindertijd in Flero, waar hij veel tijd besteedde aan het oogsten van druiven bij lokale wijngaarden. Deze passie heeft er zelfs toe geleid dat Pirlo en zijn familie een wijnmakerij opende, genaamd Pratum Coller. Om deze beide carrières te eren, maakte Nike deze limited edition Tiempo Pirlo.

Nike Tiempo Pirlo

De upper van de schoen is gemaakt van premium Alegria leer in een merlot kleur, geïnspireerd op het sap van de druiven. In combinatie met de witte Nike Swoosh en het zwart is het een prachtige comfortabele schoen. Net als bij het logo van Pratum Coller vind je op de hak en zoolplaat van de schoen 4 sterren terug, wat tegelijkertijd ook voor Italië’s wereldtitels staat.

Nog zo’n fijn detail is de tekst Aged Since ’94 die in metallic goud terug te vinden is op de inlegzool, gemaakt van kurk, en de schoenendoos. Dit staat voor de geschiedenis van de Tiempo en het proces van wijn produceren. De kicksen zijn verpakt zoals een echte fles wijn ook verpakt wordt en er wordt nog een extra paar inlegzolen meegeleverd. Toch wel fijn voor als die van kurk niet bevalt.

De limited edition Tiempo Pirlo is vanaf nu hier verkrijgbaar.

Leestip: Zo krijg jij de traptechniek van ‘il Maestro’ Andrea Pirlo