Nike presenteert eerste thuis- & uittenue ooit van Tottenham Hotspur

Een hele tijd geleden werd bekend dat niet Under Armour, maar Nike de tenues van Tottenham zou maken vanaf het komende seizoen. Het wachten op de eerste Nike tenues ooit voor de Spurs duurde dan ook lang, maar het wachten zit erop. Vandaag presenteerden ze zowel het nieuwe thuis- als uittenue. Beiden vrij eenvoudig, maar retestrak.

Nike Tottenham tenues 2017/2018

Ze hebben samen meteen besloten om iets bijzonders te doen met de eerste tenues. Voor één seizoen zal het logo namelijk van de beroemde jonge haan namelijk in een schild geplaatst zijn. Het is een ode aan één van Tottenham’s beste prestaties, toen ze de eerste club na de oorlog werden die zowel de Football League First Division en de FA Cup wonnen in het 1960-61 seizoen. Verder zijn beide tenues eigenlijk vrij eenvoudig met de focus vol op de clubkleuren. Misschien ook wel verstandig om rustig te beginnen. Het is toch een prille relatie.

Tottenham Hotspur thuistenue 2017/2018

Uiteraard is het thuisshirt dus wit van kleur en zijn er slechts een paar uitspattingen van kleur te zien. De logo’s en sponsoring zijn natuurlijk gekleurd, maar ook rond de zie je een donkerblauw detail met achterop in het klein ‘Spurs’.

Tottenham Hotspur uittenue 2017/2018

Zoals verwacht is het uittenue bijna volledig donkerblauw en we moeten zeggen dat dit er toch wel heel erg goed uitziet. Ook de kleuren van het clublogo zijn voor de gelegenheid even omgedraaid om alles helemaal tot één geheel te maken. Rond de nek zie je een wit detail met ‘Spurs’ achterop en de AIA sponsoring heeft deze keer ook een witte kleur gekregen. Nice!

De allereerste Nike & Tottenham tenues zijn vanaf nu hier verkrijgbaar. Gisteren is trouwens ook het nieuwe Nike & AS Monaco thuistenue gepresenteerd en dat is een hele fijne.