Nike presenteert eindelijk ook de Tiempo 7 Pitch Dark

Toen Nike een tijdje geleden de vette Pitch Dark collectie lanceerde was er één opvallende afwezige. De Tiempo ontbrak namelijk, omdat Nike op het punt stond om de volledig vernieuwde Tiempo 7 te presenteren. Nu heeft die nieuwe Tiempo zich eindelijk bij de Pitch Dark collectie gevoegd en dat juichen wij toe. Wij vinden dit namelijk zo’n beetje de perfecte kleuruitvoering voor een Tiempo.

Nike Tiempo 7 Pitch Dark

De echte Tiempo fans zijn natuurlijk fan vanwege het comfortabele leer, maar vaak zijn die fans ook liefhebbers van zwarte voetbalschoenen. Precies de kleur die deze laatste uitvoering gekregen heeft met witte en gouden details. Over de nieuwste schoen zelf is Nike trouwens duidelijk: dit is de meest comfortabele Tiempo ooit. Mooi marketingpraatje hoor ik je denken, maar het wordt onderbouwd.

Voor het eerst ooit heeft Nike Flyknit gebruikt in de tong van de Tiempo met Flywire kabels voor een flexibele en comfortabele fit op de bovenkant van de voet. Om ervoor te zorgen dat het leer rond de tenen niet te ver strekt hebben ze Fit-Mesh ontwikkeld, wat in het leer is verwerkt en voor stabiliteit zorgt. Door deze mesh heeft Nike een zachte en volledig naadloze lederen upper kunnen maken die gevuld is met dunne foam voor een optimale touch en balcontrole. Verder houden zachte pods in de schoen de voet op z’n plek en zorgt de nieuwe zoolplaat er mede voor dat de Tiempo 7 22% lichter is dan zijn voorganger.

Een topschoen in een klassieke kleuruitvoering dus. Altijd een winnende combinatie. Je kunt de Nike Tiempo 7 Pitch Dark hier bestellen. Er is trouwens ook een andere kleuruitvoering van de Tiempo beschikbaar en die werd tegelijk met alle andere Nike modellen pas gelanceerd in de Lock In, Let Loose collectie.

Foto’s: SoccerBible