Nike presenteert de Flyknit Ultra: een gloednieuwe voetbalschoen

Bij Nike zijn ze de laatste tijd in het diepste geheim bezig geweest met iets nieuws. In de fabriek in Montebelluna, Italië hebben de schoenmakers iets gemaakt wat we nog nooit eerder hadden gezien. Hij heeft wat weg van de Mercurial Vapor en kan gezien worden als een preview voor wat we van Nike op het WK van 2018 mogen verwachten. Dit is de Nike Flyknit Ultra en als we deze nieuwe schoen als maatstaf gebruiken mogen we op dat toernooi vuurwerk verwachten van Nike!

Nike Flyknit Ultra

Deze nieuwe schoen heeft niet alleen wat weg van de Vapor, maar valt ook daadwerkelijk onder de Mercurial familie. Toch zijn er behoorlijk wat verschillen. De upper van de Flyknit Ultra is, je raadt het al, volledig van geweven Nike Flyknit gemaakt. Het ontwerp is geïnspireerd op de Flywire van Mercurial voor een superieure lockdown, maar er is wel degelijk het een en ander veranderd aan de upper.

De Flyknit Ultra upper is veel strakker geweven dan bij andere voetbalschoenen. Hierdoor voelt de schoen veel zachter aan en is ‘ie lekker comfortabel. Nike heeft het bovendeel hierdoor dunner kunnen maken. Een ander verschil zit ‘m in de siliconenlaag. De Mercurial Superfly heeft zo’n beschermende laag over de gehele upper (behalve tong), terwijl de coating bij de Flyknit Ultra veel beter verdeeld is. De knit is stijver, meer ondersteunend en dichter bij de zoolplaat aangebracht. Bovenop is juist een dunnere laag aangebracht voor meer flexibiliteit.

Eden Hazard over de nieuwe Nike Flyknit Ultra en zijn mooiste Mercurial momenten.

Wat vrijwel identiek is aan de Superfly en Vapor is de geribt structuur van de upper. Dat zorgt er niet alleen voor dat ze er gruwelijk uitzien, maar ook voor extra grip op de bal. Voor deze lancering heeft Nike trouwens gekozen voor twee kleuruitvoeringen: zwart met metallic goud en volledig zwart. Het slechte nieuws is dat er slechts 2500 volledig zwarte paren worden verkocht en maar 1500 zwart met metallic gouden.

Wil jij een kans maken op deze gruwelijke Nike Flyknit Ultra’s? Schrijf je dan hier in en wie weet ben jij donderdag één van de gelukkige die ‘m wint.

Bron: Unisport