Nike presenteert de gloednieuwe Tiempo Legend 7 bomvol innovatie

De Nike Tiempo is altijd al een überpopulaire voetbalschoen geweest door de combinatie van eenvoud en het comfortabele leer wat die heerlijke touch geeft. We hebben zo’n anderhalf jaar kunnen genieten van de Tiempo 6, maar nu is het alweer tijd voor de zevende generatie en hoewel we altijd rouwig zijn om het verlies van een voetbalschoen belooft deze vervanger heel erg veel goeds. Bereid je voor op een nóg betere Tiempo dan ooit tevoren.

Nike Tiempo 7

We zullen het eerst maar eens over al het nieuws gaan hebben in deze schoen. Voor het eerst ooit heeft Nike Flyknit gebruikt in de tong van de Tiempo met Flywire kabels voor een flexibele en comfortabele fit op de bovenkant van de voet. Het zorgt er ook voor dat de schoen het model behoudt. Om ervoor te zorgen dat het leer rond de tenen niet te ver strekt hebben ze Fit-Mesh ontwikkeld, wat in het leer is verwerkt en voor stabiliteit zorgt. Door deze mesh heeft Nike een zachte en volledig naadloze lederen upper kunnen maken die gevuld is met dunne foam voor een optimale touch en balcontrole.

Dat heerlijke comfortabele gevoel gaat door tot aan de hiel waar zachte pods de voet op z’n plek houden, waardoor je dus niet gaat schuiven in de schoen. Verder zien we het debuut van Nike’s Hyperstability zoolplaat die ontworpen is voor bewegingen in alle richtingen en ervoor gezorgd heeft dat de schoen 66 gram lichter is geworden. In totaal is de Tiempo 7 maar liefst 22% lichter dan zijn voorganger. Al met al een sterk staaltje innovatie van het Nike team die er in deze ‘Laser Orange’ uitvoering ook gewoon heel erg goed uitziet.

De Nike Tiempo 7 zal vanaf 10 juli hier verkrijgbaar zijn.

Leestip: Nike verrast met nieuwe Pitch Dark collectie voetbalschoenen