Nike presenteert de Neymar Jr. ‘Written in the Stars’ Mercurial Vapor

De laatste weken is Neymar hét onderwerp van gesprek in de voetbalwereld. Dat is hij als superster zijnde sowieso al, maar de Braziliaan zit nu midden in een ware transfersoap tussen Barcelona en PSG. Daar willen we het nu echter niet over hebben, want er is ander nieuws over Neymar. Hij heeft namelijk zijn eerste eigen Mercurial Vapor gekregen van Nike. Het geeft aan dat Neymar na Ronaldo dé belangrijkste man van Nike is.

Neymar Jr. ‘Written in the Stars’ Mercurial Vapor

De bijzondere schoenen zitten bomvol persoonlijke details, te beginnen met zijn Braziliaanse nationaliteit. De kleuren zijn namelijk geïnspireerd op die van de Braziliaanse vlag en er is een graphic toegevoegd van het Zuiderkruis (sterrenbeeld), wat in het zuidelijke halfrond gezien wordt als hun Poolster. Twee van Neymar’s hoogtepunten in het nationale team zijn ook toegevoegd: zijn debuutgoal op 10 augustus 2010 en de winst op de Olympische spelen van vorig jaar. Brazilië’s vijf sterren verschijnen ook op de schoen net als op hun nationale shirts.

Op naar het volgende onderwerp: familie. 11.03.96 refereert aan de geboortedag van zijn zusje Rafaella, 24.08.11 is de geboortedag van Neymar’s zoon David Lucca en ook zijn eigen geboortedag 02.05.92 is op de schoen te zien. Zelfs de topsnelheid van Neymar (34.7 km/u) is op deze Vapor te vinden. De gestippelde geografische figuren (hak en punt van de schoen) weerspiegelen de plattegrond van Barcelona en Brazilië. Zou toch wat zijn als hij over een weekje in Parijs voetbalt in plaats van Barcelona..

Zijn we er dan? Nee zeker niet, want verschillende belangrijke clubgoals van Neymar staan ook op de schoen, zoals zijn eerste voor Barcelona op 24 september 2010. Ook zijn eerste goal tegen Real Madrid (26 oktober 2013) en zijn goal in de Champions League finale van 2015 staan erop. De hele weg die de bal heeft afgelegd in de opbouw van deze goals staat er zelfs op.

Dan zijn er nóg twee goals die op zijn schoen gemarkeerd zijn: de 100e carrière goal op zijn 20e verjaardag en zijn legendarische goal tegen Villareal op 11 augustus 2015. Je weet wel, die ene waar hij de bal over zijn tegenstander speelt en uit de draai meteen raak schiet. Die gedurfde en vrolijke manier van spelen is ook nog te vinden op de veters waar ‘Ousadia’ (gedurfd) en ‘Alegria’ (plezier) te lezen is. We hebben dus niet gelogen toen we zeiden bomvol persoonlijke details.

De Neymar Jr. ‘Written in the Stars’ Mercurial Vapor is vanaf 29 juli hier te bestellen. Behalve een liefde voor voetbal houdt Neymar trouwens ook behoorlijk van sneakers. Dat bewees hij wel toen hij ging shoppen met Complex en voor een recordbedrag van ruim $18.000 aan sneakers kocht.

Foto’s: Unisport