Nike presenteert de nieuwe Atlético Madrid tenues voor komend seizoen

We hebben er lang op moeten wachten, maar Nike heeft eindelijk de nieuwe tenues voor Atlético Madrid gepresenteerd. Niet allemaal trouwens, want het derde shirt moet nog volgen. Maar het nieuwe thuis- en uittenue zijn nu dus bekend en vooral het thuistenue is een echte eye-catcher geworden. Natuurlijk nog wel in het rood en wit, maar dan met een bijzonder design. Het uittenue houdt dingen eenvoudig en classy. Dit zijn de nieuwe Atlético Madrid tenues.

Atlético Madrid thuistenue 2017/2018

We hebben het hierboven dus al een klein beetje verklapt, want toen we ‘bijzonder design’ zeiden bedoelden we ook echt een heel bijzonder design. Sommigen zullen het niets vinden en zien het liefst ‘gewone’ rood-witte strepen, terwijl de ander dit heel vet gaat vinden. Over de strepen zijn namelijk diagonale lijnen te zien, waardoor het effect wordt gecreëerd alsof ze net aangevallen zijn door een beer met flinke klauwen. De beer is niet geheel toevallig ook het symbool van Madrid.

De achterkant van het shirt is bijna volledig rood, maar helemaal onderaan zijn de strepen nog te zien. Komend seizoen zal trouwens ook voor het eerst het licht aangepaste logo op de borst te zien zijn. Wij vinden het in ieder geval een gedurfd design.

Atlético Madrid uittenue 2017/2018

Over het uittenue is eigenlijk niet heel veel bijzonders te melden. Nike en Atlético hebben gekozen voor een geel met navy blauw tenue en daar is verder weinig poespas aan toegevoegd. Het zorgt voor een strak en classy geheel en daar is helemaal niks mis mee. Less is more zeggen ze wel eens en dat is van toepassing bij dit tenue.

Opmerkelijk genoeg heeft de club niet duidelijk gemaakt vanaf wanneer deze tenues verkrijgbaar zijn. Ze zullen hier binnenkort te bestellen zijn. Het bijzondere thuistenue is trouwens ook het eerste tenue waarmee ze in het nieuwe Wanda Metropolitano stadion gaan spelen. Een paar weken geleden lieten we zien hoe het stadion er op dat moment voor stond. Het belooft in ieder geval weer een voetbaltempel van jewelste te worden.