Nike presenteert Ronaldo’s nieuwste CR7 ‘Chapter 3’ voetbalschoenen

Op 6 augustus 2003, toen Cristiano 18 was, speelde Ronaldo zijn laatste wedstrijd voor zijn club uit Lissabon. De tegenstander van die dag was namelijk vastberaden de jonge Portugees mee terug te nemen naar waar ze vandaan kwamen: Manchester. Zijn carrière – en misschien wel die van het hele voetbal – zou nooit meer hetzelfde zijn. Die iconische wedstrijd is de inspiratie achter de CR7 Chapter 3 voetbalschoenen.

nike-mercurial-cr7-chapter-7

nike-mercurial-cr7

De wedstrijd werd gespeeld in het Estádio José Alvalade in Lissabon. Cristiano droeg nummer 28. Hij had zichzelf inmiddels opgewerkt tot een vaste basisklant, slechts 2 jaar nadat hij vanuit de jeugd werd overgeheveld naar het eerste. Op die dag, 06-08-03, was Cristiano bij twee goals betrokken en was hij medeverantwoordelijk voor de 3-1 winst op United. Het waren echter niet alleen die 2 momenten waarmee hij indruk maakte. Hij liet zijn snelheid, techniek en algemene potentie zien en daarmee maakte hij een verpletterende indruk. Ferguson noemde hem één van de meest opwindende jonge spelers die hij ooit had gezien.

nike-mercurial-cr7-chapter-4

nike-mercurial-cr7-chapter-3-1

Minder dan een week later werd het nieuws bekend dat hij door Man United gecontracteerd was voor 12.24 miljoen pond, wat hem de duurste tiener in de Engelse voetbalgeschiedenis maakte. “Die wedstrijd heeft mijn carrière voor altijd veranderd. Tien dagen na die wedstrijd speelde ik al in Engeland met mijn nieuwe team en kwam ik nieuwe uitdagingen tegen.”

nike-mercurial-cr7-chapter-3-2

nike-mercurial-cr7-chapter-3-3

Die ene magische wedstrijd is dus de inspiratie achter het design van de Nike CR7 ‘Chapter 3: Discovery’. De kleuren van de schoen zijn geïnspireerd door het tenue van Sporting waar hij destijds in speelden, maar dan op een moderne manier. Op de zijkant vind je graphics met zilveren stippen, evenals een subtiel reflecterend, golvend design. Dat is dan weer een knipoog naar de Mercurial Vapor I die hij in 2003 droeg. De nummers 06, 08 en 03 op de hak staan voor die ene wedstrijd, de ontdekking.

De nieuwste Nike Mercurial CR7 ‘Chapter 3: Discovery’ is vanaf 10 november hier verkrijgbaar.