Nike produceert weer een parel van een shirt voor Zweeds kampioen AIK

Er zijn in het voetbal de laatste jaren maar weinig betere combinaties dan Nike & het Zweedse AIK. Sinds begin 2018 hebben ze al vier ongelofelijk vette shirtreleases gedropt en daar wordt alweer een vijfde aan toegevoegd. Geen over the top designs, maar een less is more insteek die ongekend classy & stijlvol is. Deze nieuwe limited edition 1891 edition is daar weer het perfecte voorbeeld van. Stuk voor stuk passen ze ook in de trend die we al langer zien: voetbalshirts die ook gewoon buiten het veld gedragen kunnen worden.

Nike x AIK 1891 White Edition

Zo’n drie weken geleden werd nog een ‘Black Edition‘ van dit shirt gelanceerd en nu is het dus een witte editie. Er is echter nog een verschil, want bij de ‘Black Edition’ was echt alles zwart en bij deze ‘White Edition’ wordt wit gecombineerd met gouden accenten. Daarmee kun je sowieso niet snel de plank misslaan, maar dit resultaat overtreft alle verwachtingen. Wat een parel.

De basis van het shirt is dus wit (de kleur die ze droegen toen ze hun eerste titel wonnen in 1900) en het clublogo, het oprichtingsjaar 1891 (wat op de plaats van de hoofdsponsor staat) en de Nike Swoosh hebben een gouden kleur gekregen. B-E-A-UTIFUL.

Het shirt zal op 13 februari om 10:00 uur ’s ochtends exclusief hier in de verkoop gaan en mocht je ‘m willen scoren dan zul je er heel snel bij moeten zijn. Van de ‘Black Edition’ werden er slechts 128 gemaakt en die waren dan ook in twee minuutjes uitverkocht. Net als bij de zwarte uitvoering zal dit limited edition shirt in een prachtig doosje geleverd worden. De opbrengsten van het shirt worden gedoneerd aan het lokale ‘Stockholm project’.

We hebben het al gehad over de andere prachtige shirts die Nike & AIK samen lanceerden, maar je wilt ze natuurlijk ook nog even zien toch? Je kunt ze hier stuk voor stuk checken.