LIVE: de release van de gloednieuwe Nike Hypervenom III

Momenteel vindt in München de release plaats van Nike’s allernieuwste silo: de Nike Hypervenom III. De opvolger van de Hypervenom II ondergaat een behoorlijke transformatie. Deze schoen is dan ook gemaakt voor de échte doelpuntenmakers onder ons. Bij deze release hoort een livestream waarin jij live kunt kijken naar de Q&A ‘Art of Finishing’ met Europa’s meest dodelijke spitsen: Lewandowski, Kane, Cavani en Higauín.

*Meer foto’s en uitleg over de Hypervenom III onder de video

Deze Nike Hypervenom III is ontworpen met twee dingen in het achterhoofd: kappen en schieten. Een dodelijke aanvaller moet dit tot in de perfectie beheersen. Elk element van deze schoen is dan ook gemaakt voor doelpunten.

SP17_GFB_RF_860643-308_Hypervenom_Phantom_1_9_original

Een van de meeste bijzondere features van deze nieuwe Nike Hypervenom III is de zogenaamde Poron® foam die in de Flyknit-upper geïntegreerd is. De foam creëert een soort reliëf op het schietvlak van je schoen. Deze foam heeft een bijzondere eigenschap. Wanneer je de bal relatief zacht raakt, bijvoorbeeld bij het aannemen van een bal, dan zorgt de foam voor demping. Aannames worden hierdoor makkelijker. Wanneer de bal juist hard in contact komt met de foam dan wordt deze stugger en stijver waardoor je meer snelheid aan de bal kunt geven. Ideaal voor een spits.

HV3_sketch-2_original

In de upper zit maar liefst 3 meter aan Flywire-kabels (de vorige Hypervenom had ‘slechts’ 1 meter) verwerkt. Deze staan in contact met het veter-systeem waardoor je de fit van de schoen helemaal naar behoefte en voorkeur kunt aanpassen. Ook de Dynamic Fit Collar (het sokje) is enigszins aangepast. Aan de buitenkant van de enkel is deze nu lager dan aan de binnenkant, waardoor de natuurlijke vorm van je enkel gevolgd wordt. Dit komt de bewegelijkheid ten goede.

SP17_GFB_RF_860643-308_Hypervenom_Phantom_7_9_original

Helemaal nieuw aan de Nike Hypervenom III is de innovatieve Hyper-Reactive zoolplaat. Het heeft maar liefst 6 jaar geduurd voordat deze klaar was. De zool combineert flexibel Pebax® materiaal in de voorvoet met een stugger nylon materiaal voor de support. Dit is belangrijk voor het proces van wegdraaien en kappen. Je voorvoet blijft altijd in contact met de grond en kan daarom een bepaalde mate van flexibiliteit goed gebruiken. De nylon zorgt dat de hiel, die juist van de grond komt, stabiel blijft.

SP17_GFB_RF_860643-308_Hypervenom_Phantom_8_9_original

De Nike Grip sockliner aan de binnenkant van de schoen houdt je voet op zijn plek, dus Nike heeft echt aan alles gedacht bij de Nike Hypervenom III. De eerste versie is behoorlijk opvallend zoals je ziet. Nike noemt deze kleuren Poison Green en Hyper Orange. Redelijk fancy namen voor oranje en groen, maar je snapt wat ze bedoelen.

SP17_GFB_RF_860643-308_Hypervenom_Phantom_5_9_original

Wil jij de meest dodelijke spits van jouw competitie worden? Deze Nike Hypervenom III wordt jouw nieuwe wapen. Hij is vanaf eind deze maand (30 januari via nike.com) verkrijgbaar. We houden je op de hoogte.