Nike presenteert de Mercurial & PhantomVSN ‘Rising Fire’

We zitten inmiddels in de blessuretijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen en Nike weet nog net op tijd een paar nieuwe kicksen te presenteren. In korte tijd hebben ze de volledig zwarte ‘Stealth Ops’ pack én de ‘Raised on Concrete’ pack gelanceerd en dat wordt nu opgevolgd met ‘Rising Fire’. Het is wel een bijzonder pack om twee redenen.

Nike Rising Fire pack

Ten eerste is het een bijzonder pack omdat het slechts bestaat uit twee voetbalschoenen: de Mercurial en de nieuwe Phantom. Geen Hypervenom en Tiempo dus. Heel erg is dat nou ook weer niet, want de schoonheid van de twee die wel in dit pack zitten maakt alles goed. Ten tweede is het bijzonder te noemen dat de schoenen door Nike eerst in Amerika gelanceerd worden en later in augustus naar Europa zullen komen.

Nike Mercurial Superfly & Vapor ‘Rising Fire’

We zeiden dan wel dat er twee voetbalschoenen in dit pack zitten, maar dat zijn er eigenlijk drie. Van de Mercurial lijn zal namelijk de hoge Superfly én de lagere Vapor deze gruwelijke rode kleur krijgen met een aantal zilvergrijze, witte en oranje details. De upper is echter bijna volledig rood, waardoor je helemaal gebakken zit als het tenue van jouw cluppie ook rood is.

Nike PhantomVSN ‘Rising Fire’

En dan hebben we nog de gloednieuwe PhantomVSN. De schoen die ons sinds de release van een paar weken geleden al doet denken aan de Total 90 en dat is in deze kleuruitvoering wederom het geval. Zal natuurlijk ook het een en ander te maken hebben met het witte vlak aan de binnenkant van de schoen en dat ziet er nu trouwens ook gewoon heel vet uit. Mocht je nu denken: hebben ze geen veters? Jawel, die zitten onder het ‘Ghost Lacing System’. Meer info over de PhantomVSN kun je hier vinden.

Wat een kicksen. Helaas zullen we dus nog even moeten wachten totdat ze in Europa in de verkoop gaan, maar als het eenmaal zover is zijn ze hier verkrijgbaar. Hier vind je ook andere kleuruitvoeringen van deze schoenen, zoals de volledig zwarte uitvoeringen.

Mocht je nog op zoek zijn naar nieuwe voetbalschoenen, dan helpen we jou een handje met onze top 5 vetste kicksen om het seizoen mee te starten.

Foto’s: SoccerBible