Nike eert Ronaldinho en zijn meest iconische schoenen met deze Premier 2.0

Ken je de Tiempo’s van Ronaldinho nog? Die wit met gouden die hij in de legendarische Nike reclame droeg waarin hij vier keer op rij op de lat schoot zonder dat de bal tussendoor de grond raakte? De Tiempo is sowieso al één van de meest iconische voetbalschoenen, maar deze variant heeft een bijna mythische status. Met de verjaardag van Ronaldinho in aantocht (21 maart) besloot Nike daarom om hem en die schoenen nog eens te eren. Eerst nog even die heerlijke video.

Nike Premier 2.0 ‘Gold & White’

Nike heeft ervoor gekozen om de Premier 2.0 (en dus niet de Tiempo) in de iconische kleuren van Ronaldinho’s kicksen in 2006 uit te brengen. Daarnaast zijn de kleuren ook nog eens omgedraaid, want destijds was de upper wit en waren er gouden details. Nu is het vooral goud met witte details. Op zich een opvallende keuze om voor de Premier 2.0 te gaan in plaats van de Tiempo, maar tegelijkertijd ook logisch. De Premier 2.0 lijkt qua uiterlijk namelijk meer op de Tiempo van de huidige Tiempo.

Erg vinden we het trouwens ook helemaal niet, want de Premier 2.0 blijft een geweldige schoen. Gemaakt van leer, een lekker oldschool uiterlijk met het grote Nike logo, de tong over de veters en de tekst ‘NIKE’ op de hak. Normaal gesproken wordt de schoen dan ook vooral gedragen door no-nonsense voetballers, maar dat is met deze kleuren toch wel anders. Deze zijn voor de stijlvolle en flamboyante jongens uit het team.

Ondanks al die pluspunten blijft vooral de prijs het sterkste punt. Voor zo’n €100 zijn deze parels namelijk al voor jou. Je kunt de Nike Premier 2.0 hier bestellen.

Nog niet zo lang geleden eerde Nike een andere Braziliaan met hele fijne skills: Neymar. Speciaal voor hem ontwierpen ze de Mercurial ‘Silencio’ en die is heel gruwelijk.

Foto’s: SoccerBible