Nike brengt binnenkort revolutionaire scheenbeschermers op de markt

Scheenbeschermers zijn noodzakelijk in het voetbal, maar tegelijkertijd kunnen ze ook één van de grootste ergernissen zijn van al je voetbalgear. Ze zijn vaak te dik, zakken naar beneden en hierdoor kan het zelfs je balgevoel in de weg zitten. Nike gaat een aantal van die problemen tackelen met deze speciale scheenbeschermers. Het is alweer het zoveelste innovatieve staaltje dat Nike uit de hoge hoed heeft getoverd de afgelopen dagen.

Nike Mercurial Flylite Superlock

Het is misschien niet het meest spannende aspect om te innoveren, maar voor een voetballer is het eigenlijk heel simpel met scheenbeschermers: ze moeten je beschermen, je moet niet eens doorhebben dat ze er zitten en ze moeten op hun plek blijven. Daar heeft Nike de oplossingen voor met deze Nike Mercurial Flylite Superlock scheenbeschermers.

De nieuwe dunne en lichte scheenbeschermers hebben kleine spikes op de buitenkant, die zich zonder materiële schade aan te richten hechten aan de sok. Dat gebeurd doordat ze er in feite doorheen prikken, waardoor de scheenbeschermer op zijn plek blijft. Deze veilige en lichtgewicht spikes zijn over het volledige oppervlak geplaatst. Bandjes met klittenband, een sleeve en tape om de scheenbeschermers op hun plek te houden is dus niet meer nodig.

Zo zie je maar weer dat handige innovaties in alle vormen kunnen komen, dus ook bij scheenbeschermers. En da’s toch wel handig, want je moet ze verplicht dragen. Helaas moeten we waarschijnlijk wel tot de herfst van 2018 wachten totdat ze verkrijgbaar zullen zijn.

Eerder deze week presenteerde Nike ook al de nieuwe generatie Mercurial, lanceerden ze de eerste officiële WK 2018 tenues en onthulden ze de keepershandschoenen van de toekomst.