Sinds gisteren zijn alle legendes uit deze epische Nike commercial gestopt

In 2002 waren we ons allemaal aan het klaarmaken voor het WK in Japan en Zuid-Korea. Nike zorgde voor extra hype door één van de beste commercials die we tot op de dag van vandaag gezien hebben. Een video waar 24 van de beste voetballers ter wereld het in teams van drie tegen elkaar opnamen in een kooi op een gigantische boot. Doordat Tomas Rosicky gisteren zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing zijn alle 24 van deze legendes gestopt. Daarom wilde we nog even terugkijken op deze epische video.

Nike – The Secret Tournament

Deze commercial was de opvolger van de klassieker uit ’98 waar de Braziliaanse selectie met Ronaldo, Romario, Rivaldo en nog veel meer sterren op een vliegveld hun kunsten vertoonden. The Secret Tournament was echter nog veel indrukwekkender. Het aantal sterren, de setting, de humor, de skills, deze video heeft alles. Oh ja, en de gruwelijke Junkie XL Remix van A Little Less Conversation. Het speelt zich af in een kooi op een gigantische boot en er is maar één regel: het team dat de eerste goal maakt wint. Mannen, geniet van dit stukje nostalgie. We zullen waarschijnlijk nooit meer een betere commercial zien.

Doet toch wel pijn om te zien dat al die bazen inmiddels gestopt zijn. Zag je Davids trouwens ook in de video? Hij is één van de 7 Nederlandse (ex)profvoetballers die met hun modemerk geflopt zijn.