Nike sluit de retro collectie af met deze iconische Tiempo Legend VIII

In deze barre tijden zonder voetbal is er de laatste weken elke vrijdag tóch nog iets te genieten. De laatste 4 vrijdagen heeft Nike namelijk elke week een voetbalschoen uit de ‘Future DNA’ lijn gelanceerd. Wat dat is? Een collectie voetbalschoenen van Nike bestaande uit de nieuwste modellen, maar geïnspireerd op serieuze classics. De Mercurial, PhantomVSN en PhantomVNM zijn al aan de beurt geweest en dat betekent dat het slotstuk is weggelegd voor de Tiempo.

Nike Tiempo VIII ‘Future DNA’

De vraag is natuurlijk welke classic de basis vormt voor deze release en dat is de Tiempo Legend IV Elite uit 2011. De befaamde zwart-oranje kleurencombo was misschien wel de meest significante Tiempo release tot dan toe. Het was namelijk de allereerste schoen uit de Nike ‘Elite’ serie. Dat betekende dat de standaard Tiempo een flinke upgrade kreeg met een premium lederen upper, Flywire technologie en een carbon fiber zoolplaat. De serie zou uiteindelijk zeer succesvol zijn en vooral tijdens het EK 2012 en WK 2014 indruk maken.

Qua looks zijn de schoenen bijna identiek, maar onder het retro jasje schuilt gewoon de allernieuwste Tiempo met de allerlaatste technologische foefjes. We willen ons echter even op die looks focussen, want het zwart met oranje en wit is gewoon een winnende combo. Bij een classic lederen schoen als de Tiempo pakt dat al helemaal perfect uit. Degelijk, maar zeker niet saai.

Een waardige afsluiter van een gruwelijke collectie als je het ons vraagt. De nieuwe Nike Tiempo VIII ‘Future DNA’ is hier te bestellen. Moet je wel snel zijn, want het is een limited collectie.

Had je de eerdere releases uit de ‘Future DNA’ collectie nog niet gezien? Hier kun je de Mercurial, PhantomVNM en PhantomVSN checken. En ja, die moet je gewoon gezien hebben.

Foto’s: SoccerBible