Nike verrast met bijzondere en heel vette Tiempo 7 voor Sergio Ramos

Als je van Nike je eigen limited edition Tiempo’s krijgt weet je dat je een legende bent. Ronaldinho, Totti en Pirlo kregen al ooit hun eigen Tiempo’s en nu is het de beurt aan Sergio Ramos. De krijger in het hart van de verdediging bij Real Madrid is een speler waarvan je houdt of die je haat, maar niemand kan ontkennen wat voor een beest hij is als centrale verdediger. Als ode aan zijn carrière krijgt hij nu zijn eigen Tiempo 7 schoenen, genaamd ‘Corazón y Sangre’, wat je kunt vertalen naar ‘Hart en Bloed’.

Nike Tiempo 7 Corazón y Sangre

Wat ons betreft is het een passende naam voor deze voetballer, want de passie straalt er vanaf én hij is niet bang om wat bloed te spillen voor zijn team en land. Ramos is zelf ook zeer betrokken geweest bij het ontwerp van de schoen en dat is op vele manieren terug te zien. Laten we beginnen met de parelwitte kangoeroe lederen upper die geïnspireerd is op het Andalusische paard. Geprezen om zijn atletisch vermogen en een symbool van macht en kracht in de regio waar hij is opgegroeid.

Op de hak en de inlegzool is het nieuwe ‘SR4’ logo te vinden, wat specifiek voor deze schoen ontworpen is. In die ‘R’ is trouwens een hoefijzer verwerkt wat weer een verwijzing is naar het Andalusische paard. Behalve zijn roots is ook zijn familie prominent aanwezig op de schoen. ‘Familia’ is op de zijkant van beide schoenen te lezen en op de tong kun je “Rn’R” lezen, wat voor Ramos en Rubio (zijn vrouw) staat. De namen van zijn kinderen zijn in het nieuwe logo verwerkt dat je ziet op de inlegzool en het schoenentasje. Nog een leuk detail in dat logo: op één van de bloedvaten is ’90+’ te vinden. Waar dat voor staat hoeft niet meer uitgelegd te worden toch?

Dan willen we er nog één ding uitlichten: de zoolplaat. Dat is namelijk met gemak een van de mooiste die we ooit zagen. Het loopt van goud over naar een diep intense, mat-rode kleur. Het goud, zoals bij al het goud op de schoen, representeert zijn passie en de prijzen die hij heeft gewonnen. Het rood symboliseert zijn bloed. Gewoon gruwelijk.

Helaas zullen er maar 4000 paren in de verkoop gaan, die allemaal individueel genummerd zijn. Nummer 0004 is natuurlijk al gereserveerd voor de legendarische nummer 4 zelf. Je kunt je hier inschrijven om kans te maken op deze ongelofelijk vette limited edition Nike Tiempo 7 Corazón y Sangre.

In juli hadden wij trouwens de kans om in Madrid met Sergio Ramos te spreken en daar vroegen wij hem naar de geheimen achter zijn sprong- en kopkracht. Dat interview kun je hier lezen.