Nike komt heel laat nog met kandidaat voor ‘voetbalshirt van het jaar’

Torquay United, ken je ze? Eerlijk gezegd moesten wij ook eventjes Google raadplegen, maar het is dus een Engelse voetbalclub die actief is in de Conference Premier. Een behoorlijk lage league, maar dat doet er eigenlijk eventjes niet toe. Het gaat nu namelijk om het nieuwste Torquay United shirt dat gelanceerd is door Nike. Een bijzonder shirt, want het viert het 120-jarige bestaan van de club.

Nike Torquay United blackout shirt

Er heerste sowieso al een feeststemming bij de club, want ze wonnen afgelopen seizoen de National League South titel én ze zitten midden in het 120ste levensjaar. Onderdeel van de festiviteiten was een zwart shirt met gouden details wat in het begin van het seizoen werd gelanceerd, maar nu is er een extra stijlvolle variant van dat special edition shirt gelanceerd. Een blackout versie.

Qua template is er niks veranderd ten opzichte van de shirts die de club dit jaar draagt, maar de kracht zit ‘m dus in het minimalistische volledig zwarte design. En dan met name in de Nike Swoosh, het clublogo en het jaartal 1899 in glanzend zwart op het shirt. Gewoon gruwelijk tof en wat ons betreft een kandidaat voor shirt van het jaar.

Mocht je nog op zoek zijn naar een goed cadeau (voor jezelf of iemand anders) voor Kerst of Sinterklaas, dan zou dit zomaar eens een heel goed en verrassend cadeau kunnen zijn. Het special edition Torquay United blackout shirt is hier te bestellen.