Gaat de legendarische Nike Total 90 deze zomer terugkeren?

Als je een beetje van onze leeftijd bent en jou gevraagd wordt wat de meest legendarische voetbalschoenen van je jonge jaren waren, dan kom je waarschijnlijk uit bij de adidas Predator of Nike Total 90. Twee echte classics, waarvan de Predator de laatste jaren door adidas een soort van terug is gebracht. Eerst met limited edition remakes en later met de naamswijziging van de ACE naar Predator. Nike bleef op dat gebied achter, maar volgens de geruchten gaat de Total 90 deze zomer terugkeren.

Terugkeer van de Nike Total 90

In oktober van vorige jaar leken de eerste tekenen van de terugkeer al duidelijk te zijn toen Rooney een aantal wedstrijden voor Everton op oude Total 90’s speelde, maar daarna hoorden we er vrij weinig meer van. Tot nu, want er gaan hardnekkige geruchten rond dat er deze zomer een remake gelanceerd gaat worden. Dat is wat Bryan Byrne, aka SoccerCleats101, zegt en hij is een zeer betrouwbare bron als het op Nike’s releases aankomt.

Om welke Total 90 het precies zou gaan is niet helemaal bekend, maar wij kunnen nu al niet wachten. Het zal ons ongetwijfeld weer terugbrengen naar de jaren waarin we als kleine mannetjes over het veld renden op onze gloednieuwe Total 90’s. Wat een schoenen waren dat ook!

We hopen dat Nike de re-release van de Total 90 een beetje hetzelfde aan zal pakken zoals adidas het deed bij de Predator. Zij kozen namelijk een aantal iconische modellen van de Predator-lijn en lanceerde een remake van de populairste kleuruitvoeringen. De laatste van die remakes was de Predator Accelerator.