Nike voltooit de comeback van de iconische Total90 Laser I

Het is zover dames en heren: één van de meest legendarische kicksen ooit is officieel terug. Dat deze remake eraan zat te komen wisten we al, maar het is wat sneller gegaan dan verwacht. Er gingen geruchten over 26 maart, maar het is dus 21 maart geworden. Maakt eigenlijk ook niet uit, want het draait om de schoen. En die is precies even legendarisch als de T90 Laser I die in 2007 voor het eerst gelanceerd werd. Tijd voor een prachtige trip down memory lane.

Nike Total90 Laser I

Gelukkig heeft Nike vrijwel niets veranderd ten opzichte van het iconische design van 12 jaar geleden. Daardoor gaan onze gedachtes bij het zien van deze schoenen meteen terug naar de tijden waarin spitsen als Rooney en Torres met dodelijke precisie toesloegen. Dat is ook wel waar deze schoenen bekend om stonden: precisie en kracht door die unieke ‘precisie ringen’ op het schild op de wreef. In dat schild is het nummer 90 verwerkt en de woorden ‘Power – Swerve – Precision’. Ah, de nostalgie.

Zelfs de materialen van de upper en het design qua constructie is precies hetzelfde als het model uit 2007, inclusief het vetersysteem dat iets van het centrum afwijkt voor beter balcontact. Het enige wat anders is, is de zoolplaat. Gelukkig is de graphic van het skelet van de voet nog wel gewoon aanwezig, maar het chassis van de zoolplaat is lichter en dynamischer geworden. De Zoom Air unit is ook gewoon weer terug.

Dan nog even over de kleuren. Natuurlijk heeft de T90 Laser I meerdere populaire kleuruitvoeringen gehad, maar ‘Zest/Black/Sport Red’ colourway is toch wel de meest iconische. Op de hiel en buitenkant van de wreef zijn nog wat ‘total ninety’ verwijzingen in het rood geplaatst. Al met al een remake die tot in de perfectie is uitgevoerd.

En dan natuurlijk de vraag: kan ik ook zo’n paar kopen? Dat kan, maar er zijn slechts 2.000 paren gemaakt dus je zult heel snel moeten handelen. De Nike Total90 Laser I is hier te bestellen.

Foto’s: SoccerBible