Het is officieel: de legendarische Total90 komt binnenkort terug

Iconische voetbalschoenen van vroeger die opnieuw gelanceerd worden, het is de laatste jaren wel een dingetje geworden. Vooral adidas deed dat een flink aantal keren met verschillende Predators, zoals ze dat begin maart al deden met de Accelerator uit ’98 en de Precision uit ’01. Nike zal wel gedacht hebben: ‘wat adidas kan kunnen wij ook’, want we mogen binnenkort een ware legende uit het assortiment van Nike opnieuw verwelkomen: de Total90.

De Nike Total90 komt terug

Het gaat om de T90 Laser I om precies te zijn. Deze schoen werd gelanceerd in 2007 en er volgde vier generaties totdat ‘ie werd vervangen door de Hypervenom in 2013. Toch bleef het één van de meest geliefde voetbalschoenen, vooral vanwege het schietvlak op de wreef dat zorgde voor kracht en precisie. Deze T90 Laser I maakte furore om de voeten van spelers als Rooney, Torres (in zijn goede dagen) en Figo.

Laatstgenoemde werd door Nike ingezet om de re-release te teasen zoals je in onderstaande Instagram post kunt zien. De geruchten gingen sowieso al heel lang dat de Total90 terug zou komen en de verwachting was zelfs dat ‘ie vorige zomer al gelanceerd zou worden. Dat is dus niet het geval, maar nu is duidelijk geworden dat het moment dichtbij komt.

Naar verwachting zal het nog een klein weekje duren (26 maart) voordat deze remake gelanceerd gaat worden en dat je ‘m kunt bestellen. Het zal waarschijnlijk gaan om een eenmalige limited edition (2.000 stuks), dus je zult er wel heel snel bij moeten zijn.

We hadden het in het begin van dit artikel al over de verschillende Predators die opnieuw gelanceerd werden en als je die nog niet gecheckt hebt kun je dat hier doen. Zeker een aanrader als je fan bent van classic voetbalschoenen.