Nike eert Totti en zijn 25 jaar bij AS Roma met limited edition Tiempo

Clubliefde bestaat niet meer bij spelers hoor je wel eens. Totti bewijst het tegendeel met zijn 25-jarige carrière in dienst van AS Roma. Nike viert deze legendarische mijlpaal met een meesterlijke limited edition Tiempo speciaal voor ‘il Capitano’. We durven zelfs te zeggen dat dit samen met Ronaldinho’s limited edition Tiempo de mooiste ooit is. Niet alleen vanwege de geniale combinatie van goud en zwart, maar vooral vanwege het oog voor detail. Wij zijn verliefd.

Nike Tiempo Totti x Roma

Voordat we naar de schoen gaan willen we nog even duidelijk maken hoe groot de liefde en loyaliteit van Totti voor Roma is. Hij speelt er al zijn hele carrière (25 jaar) en hij is al sinds het seizoen 1998-1999 captain van het team. Het is dus niet gek dat hij wereldwijd ‘Il Capitano’ genoemd wordt en zijn status in Rome is zelfs zó groot dat hij gezien wordt als de achtste Koning van de stad. Conclusie: hij heeft deze ode van Nike dubbel en dwars verdiend.

“When I thought about a boot that could reflect the 25 years of my career, I immediately thought of gold. This boot had to encapsulate all my values – my family, AS Roma and the city of Rome. Nike understood straightaway how to create these boots”

De schoenen zijn gemaakt van zacht leer in een gouden uitvoering, ter ere van Totti’s prestaties voor Roma en zijn land. De Tiempo VI heeft een speciale tong met elastiek gekregen, omdat Totti al zijn hele carrière met zulke schoenen rondloopt. Al zijn Tiempo’s worden speciaal voor Totti gemaakt door Nike met deze tong. Aan de binnenkant van die tong staat de tekst ‘Aeterno’ en op de buitenkant het Romeinse nummer ‘X’ als verwijzing naar zijn rugnummer en de rijke geschiedenis van de stad.

Op de hak is Totti’s naam groot verwerkt en die naam is ook terug te vinden op de uiteindes van de veters in goud met rode details. De zool heeft een prachtige chroom afwerking gekregen en de inlegzool heeft de beroemde AS Roma kleuren met ‘TottiXRoma’ in het goud boven een speciaal ontworpen schild. Er zijn in totaal 2500 paren gemaakt en die zijn stuk voor stuk genummerd rond de hiel. Er zijn dus oneindig veel schitterende details verwerkt op deze ongekend mooie schoen.

De limited edition Nike Tiempo Totti x Roma zijn vanaf nu verkrijgbaar, maar je zult er snel bij moeten zijn. Ze zijn verkrijgbaar via Nike.com en geselecteerde retailers. Succes!

Leestip: Wat er allemaal gebeurde sinds het debuut van Totti voor AS Roma