Nike gaat de prijzen voor voetbalshirts verder verhogen

Kun jij de mooie tijden nog herinneren dat je het nieuwe shirt van jouw favoriete club voor een euro of 50/60 kocht? Die tijden zijn al lang voorbij, want de prijzen waren inmiddels al gestegen naar zo’n €85 voor een Nike shirt van jouw club. Alsof dat nog niet duur genoeg was gaan de prijzen vanaf komend seizoen nog verder omhoog.

Nike voetbalshirts worden nog duurder

Het gaat om de replicashirts die de meeste fans kopen. Dit zijn de echte shirts, maar dan zonder de extra technische foefjes die er bij de shirts die door spelers gedragen worden wel inzitten. De adviesprijs voor de replicashirts voor volwassenen gaat van de eerder genoemde €85 naar €90 komend seizoen. En dan heb je er nog niet eens bedrukking op de rug..

Misschien geen heftige prijsstijging, maar het is toch wel héél veel geld voor een voetbalshirt. Ze weten echter dat de meeste fans toch wel het nieuwe shirtje willen hebben en daarom niet te moeilijk doen om €5 extra. Deze prijsstijging betekent trouwens niet dat Nike het duurste merk is. Zeker niet. De adviesprijs van adidas voor de replicashirts staat al een paar jaar op €90 en ook bij PUMA wordt die prijs al gehanteerd.

Tja, het is toch ook wel een ontwikkeling die hoort bij het moderne voetbal waarin geld steeds belangrijker en belangrijker wordt. Toch is het jammer dat ook supporters daar de klos van worden. Wat je natuurlijk wel kunt doen om geld te besparen is zo’n shirt later in het seizoen of een seizoen later kopen. De prijs is dan flink gedaald. Hier kun je de Nederlandse en internationale shirts van dit seizoen met flinke kortingen scoren.