Nike presenteert grote nieuwe lading WK 2018 shirts

Wat de concurrent kan kunnen wij ook zullen ze bij Nike gedacht hebben toen adidas begin deze week maar liefst 9 nieuwe WK 2018 uitshirts lanceerde. Gisterenavond presenteerde Nike namelijk de nieuwe WK 2018 thuis- en uittenues van vier landen: Brazilië, Kroatië, Polen en Zuid-Korea. Acht tenues in totaal dus, wat in totaal niet zoveel is als de 9 van adidas, maar als we daar de nieuwe Portugal tenues van begin deze week bij optellen heeft Nike een lichte voorsprong. Veel van deze Nike shirts zien er van afstand misschien een beetje saai uit, maar toch zijn er heel veel details in verwerkt.

Brazilië WK 2018 shirts

De Gele Kanaries spelen, uiteraard, in het geel, maar dit is niet zomaar geel. Het is namelijk het meest gele tenue in 20 jaar. De ‘Samba Gouden’ kleur is afkomstig van het shirt dat ze gebruikte in Mexico in 1970, toen de wedstrijden voor het eerst in kleur uitgezonden werden. Nike designers zijn zelfs met een kleurboek naar het ‘Football Museum’ in São Paulo gegaan om het precies goed te hebben.

Het uitshirt heeft een donkerblauwe kleur gekregen met als meest opvallende detail een grote ster over het hele lichaam, dat het verhaal vertelt van twee belangrijke ‘eerste keren’ in de historie van het team: 1. De eerste keer dat ze blauw droegen (in 1958 tegen Zweden) 2. De eerste winners ster die ze kregen door die wedstrijd te winnen.

Kroatië WK 2018 shirts

Bij Kroatië is het designrecept eigenlijk altijd wel vrij bekend: een rood en wit geblokt shirt, wat je doet denken aan een dambord. Het is dan ook meteen één van de meest iconische designs in het wereldvoetbal en deze keer heeft Nike wat ons betreft weer een parel geproduceerd. Met name het thuisshirt vinden wij heel sterk.

Polen WK 2018 shirts

Tot ieders grote verrassing wist Polen zichzelf in Pot 1 van de WK loting te spelen, waardoor ze plots tussen de grootste voetballanden ter wereld stonden. De prestaties van het team zijn de laatste jaren sowieso gewoon heel sterk met Lewandowski als ultieme leider. Nike heeft ze beloond met twee sterke tenues. Het thuistenue is wit en het uittenue rood, met beiden een stijlvol design.

Zuid-Korea WK 2018 shirts

In Korea zijn ze razend enthousiast over het huidige team, wat volgens het volk de beste selectie sinds 2002 is (toen bereikte het team de halve finale). Aan de hand van Son zullen ze proberen die prestatie te evenaren in een strak rood thuisshirt en een uniek wit uitshirt met ‘Tae Geuk’ golfpatroon. Wat het is weten we niet, maar het ziet er wel cool uit.

Alle nieuwe Nike WK 2018 shirts zullen vanaf 23 maart hier verkrijgbaar zijn.

Adidas heeft het met hun nationale teams duidelijk over een andere boeg gegooid en gaat juist voor unieke designs met een retro tintje. Hier vind je de uitshirts van hun nationale teams, waaronder titelkandidaten België, Duitsland, Spanje en Argentinië.