Nog een reden waarom gamen goed voor je is

Dit zijn de berichten waar jij als hardcore gamer gelukkig van wordt. Eindelijk heb je iets zinnigs terug te zeggen op die bloed irritante vragen van je moeder en vriendin. ‘Ga je nu alweer gamen?’ ‘Heb je niet iets beters te doen?’ We gaven eerder al 5 redenen waarom gamen goed voor je is, maar daar is nu een zesde reden bijgekomen. Het blijkt namelijk te helpen in de strijd tegen dementie. Nu kun je dus gewoon zeggen dat je niet zomaar gaat gamen, want je bent bezig met je gezondheid!

Deze ontdekking werd gedaan na een onderzoek van King’s College London. Hieruit blijkt namelijk dat regelmatig gamen de effecten van dementie kan vertragen en kan helpen om de ziekte te voorkomen. Genezen gaat helaas niet lukken, maar zelfs als je al aan dementie lijdt kan het je helpen.

 batman gamen

Tijdens het gamen ben je eigenlijk je brein aan het trainen. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad, des te effectiever de training. Dat is ook wel logisch, want als iets moeilijk is moeten je hersenen harder werken om een oplossing te vinden. Dat is niet het enige voordeel, want bij mensen die aan dementie lijden werd nog een voordeel ontdekt. Het brein van een dementiepatiënt krijgt het niet voor elkaar om via de gewone weg verbindingen te leggen, vanwege de aftakeling van de hersenen. Bij voldoende uitdaging en stimulans lukt het de hersenen echter om nieuwe neurologische paden te vinden die de beschadigde hersengebieden omzeilen. Wat een wondermiddel is dat gamen toch.

Leestip: Steeds meer Europese topclubs bieden FIFA-gamers een kans in eSports

Bron: Manners