Nog een keer genieten van Rooney’s absolute wereldgoal (video)

Na een periode van pure ellende was het gisteren weer eventjes genieten voor de fans van Everton. In eigen huis werd West Ham United met 4-0 verslagen en niemand minder dan good old Rooney was daar hoofdverantwoordelijk voor. Hij scoorde namelijk zijn eerste hattrick ooit voor Everton en misschien wel zijn mooiste goal ooit. Oké, die omhaal tegen City kan misschien niet verslagen worden op schoonheid, maar deze komt toch echt heel erg dicht in de buurt.

Wereldgoal Rooney

Het was de 66e minuut toen Goodison Park verwend werd met een nu al legendarische goal. Nadat een bal diep wordt gestuurd komt Joe Hart zijn doel uit om de bal weg te werken, maar heel overtuigend doet hij dat niet. De bal komt voor de voeten van Rooney, die dan nog op zijn eigen helft staat, en Wayne besluit op goal te schieten. Wat volgt is één van de meest perfecte trappen die je ooit zult zien. Zo strak, zo precies en dat terwijl die bal echt niet zo perfect over de grond aan komt rollen. Wereldklasse noemen ze dit.

De goal maakte hij trouwens op oude Nike Total 90’s en wij hebben een paar theorieën bedacht over waarom hij die oude schoenen draagt.