Nooit meer met een brakke kop voetballen dankzij deze app

Elk weekend komt er wel iemand met een ongelofelijk brakke kop bij het sportpark. Misschien ben jij het zelf wel. Dat had je natuurlijk niet in de planning staan, maar die stapavond voor de wedstrijd loopt meestal tóch uit de hand. Je drinkt veel te veel en gaat veel te laat naar bed, waardoor jij de dag erna met een groene gloed op het veld staat. Er is echter een app ontwikkeld die jou gaat helpen een beetje rustig aan te doen.

Nooit meer brak

De helden die deze app hebben ontwikkeld komen van de University of Victoria in Australië. De app laat je elk uur een vragenlijstje invullen waarop je vragen beantwoordt zoals ‘hoeveel alcohol heb je gedronken?’ en ‘hoeveel heb je uitgegeven?’. Hierbij geef je ook aan hoe je je voelt. Op basis van de antwoorden die je hebt ingevuld krijg je gepersonaliseerde sms’jes als ‘moet je niet werken morgen?’, wat natuurlijk ook te lezen is als ‘heb je morgenvroeg geen wedstrijd op het programma?’. Super handig dus.

De app heet ‘Mobile Intervention for Drinking in Young People, afgekort MIDY. Het eigenlijk ontwikkeld om comazuipen tegen te gaan onder studenten, maar in jouw team zitten sowieso een paar zuipkanonnen die het ook kunnen gebruiken. Bij deze jongens heb je waarschijnlijk ook al de 10 kater-types gespot die iedereen ooit gehad heeft.

Bron: Men's Health