EA Sports gaat odds toevoegen bij Ultimate Team packs in FIFA 19

De laatste tijd is er veel te doen over zogenaamde ‘loot boxes’ in games als FIFA 18 en Star Wars Battlefront 2 en er dreigen zelfs boetes voor de bedrijven die het niet aanpassen. Het zou namelijk onder de noemer ‘gokken’ vallen en dat is niet iets wat je bij jonge gamers wil. Bij FIFA gaat het dan om het aanschaffen van Ultimate Team packs. Je weet niet precies wat je gaat krijgen voor wat je betaalt en vaak valt het enorm tegen. Bij FIFA 19 gaat dat wellicht veranderen, want EA heeft tegenover Eurogamer bevestigt dat er odds toevoegd gaan worden bij de packs.

Odds bij Ultimate Team packs

EA Sports vice president en COO Daryl Holt vertelde hierover het volgende tegenover Eurogamer: ‘Als je een Ultimate Team pack koopt weet je wat je krijgt. Je krijgt een bepaald aantal items die gegarandeerd zijn en we gaan pack odds toevoegen die tonen hoe groot de kans is op bepaalde items. Dat gaat al toegevoegd worden in de 19 titels. Zo begrijpen de gamers beter wat de kans is op het krijgen van kaart X, Y of Z.’

Over wat de odds precies in detail voorspellen, bijvoorbeeld welke inhoud er in de pack te verwachten is, ging Holt niet dieper in, waardoor het allemaal nog steeds vrij vaag blijft. Misschien zullen ze de odds op het krijgen van spelerskaarten in een pack voorspellen, of de odds op het krijgen van spelers met een bepaalde rating. De kans dat FUT je gaat vertellen hoe groot de kans is op het packen van specifieke spelers als Ronaldo of Messi lijkt onwaarschijnlijk.

Het lijkt in ieder geval een stap in de goede richting, want FIFA spelers vragen al jaren aan EA om odds toe te voegen aan de packs. Toch is het nog maar de vraag of gamers echt een goed beeld zullen krijgen van wat er in de packs zit. We zullen zien.

Meer weten over de aanstaande voetbalgame? Dit is wat we tot nu toe weten over FIFA 19.

Bron: Eurogamer