Geniale oefening van Dortmund traint balcontrole, reactiesnelheid en passing

Niet alleen in het topvoetbal zijn het de details die het verschil maken. Natuurlijk zijn skills en techniek essentieel, maar in een snel spel als voetbal zijn je bewustzijn en reacties ook heel belangrijk. Snel de juiste keuzes maken dus. Op zich best lastig te trainen, maar bij Borussia Dortmund hebben ze er iets geniaals op bedacht.

Geniale oefening Dortmund

Dortmund heeft een high tech ruimte ingericht die specifiek ontworpen is om aanname, reactiesnelheid en passing te trainen. Het gaat als volgt: Een apparaat aan de zijkant passt de bal naar het midden van de ruimte en een speler moet de bal met één aanraking (aanname) perfect klaarleggen voor zijn medespeler, het liefst zonder dat de bal de middencirkel verlaat. Die medespeler moet vervolgens heel snel zien welk vak aan de zijkant gekleurd is, om de bal daar vervolgens in te passen. Het is een goede vergelijking met echte wedstrijdmomenten, want daarin is controle, snel zien waar de vrije man staat en een nauwkeurige pass zeer belangrijk.

Football is not just about technique and skill, its also about training your senses and reactions…Check out this awesome training drill, one touch lay-off and pass ??⠀ ⠀ ? by @bvb09 www.matchfitconditioning.com⠀ _________________________________⠀ #footballplayer #footballgame #footballseason #footballer #footballboots #footballislife #footballgames #FootballNews #footballmom #footballsunday #footballers #footballskills #footballfans #footballfan #footballshirt #footballmemes #footballteam #footballlife #footballgirl #Footballmatch #footballclub #footballtraining #footballplayers #footballtime #footballjersey #FootballFreestyle #footballfield #footballsundays #footballcleats #footballculture⠀ @pedroch68 @allie_long_ @mattderbeyshire27 @papugomez_official @robertearnshaw @lucaswoudenberg5 @aleksandar_mitrovic45 @jackb8 @kieran_ohara1 @martyn.waghorn.33 @krispeterson7 @b.kayal7 @ericbotteghin @gmantuan @gyasinho @stevenberghuis

A post shared by Matchfit Conditioning™ (@matchfit_conditioning) on

We snappen best dat jullie club geen beschikking heeft over zo’n high tech ruimte, maar toch is het redelijk na te bootsen. Zet een cirkeltje in het midden af plaats aan de zijkanten wat goaltjes. Geef die goaltjes een nummer en de trainer kan vervolgens vanaf de zijkant roepen in welke goal de bal moet belanden. Zomaar een ideetje.

We hebben nog een trainingsvoorbeeld voor jullie en die heeft te maken met afwerken op doel. Op deze manier verbeteren de spelers van Real Madrid hun afwerking op hoge snelheid.