Dit is een simpele, maar perfecte oefening voor verdedigers

Afhankelijk van het niveau waar je op voetbalt is het maar de vraag of jij als verdediger echt trainingen krijgt die gericht zijn op verdedigers. Natuurlijk moet je tijdens partijtjes of positiespellen de aanvallers verdedigen, maar doen jullie ook oefeningen die jou beter maken in dingen als koppen en glijden? We hebben in ieder geval de perfecte oefening hiervoor gevonden.

Oefening voor verdedigers

Het is eigenlijk ontzettend simpel, maar tegelijkertijd ook heel nuttig én leuk. De trainer gooit eerst de bal op in één van de twee kanten en de verdediger moet dan in kopduel met een dummie. Vervolgens moet ‘ie meteen omdraaien om met een sliding een poging op doel te blokken. Hieronder kun je de oefening volledig zien. De video is geplaatst door de Slowaakse club MFK Ruzomberok.

Behalve dat het je sprongkracht en sliding traint is het ook gewoon heel goed voor je beweeglijkheid en acceleratie. Maar misschien nog wel belangrijker: het ziet er ook ontzettend leuk uit. Een keer gaan doen met de verdedigers onderling dus.

Bij Bologna zijn ze ook goed met creatieve trainingen. Zij lieten een aantal weken geleden een creatieve keepersoefening zien en die ging behoorlijk viral. Heel vet, vooral voor de keepers onder ons.