David Beckham maakt naam en clublogo van zijn eigen MLS team bekend

Het was een jarenlange droom van David Beckham om een eigen MLS team op te richten en 7 maanden geleden werd dat officieel. Hij brengt hoogstpersoonlijk weer een MLS club naar Miami sinds bijna 20 jaar. Vandaag werd dan eindelijk de naam en het logo van de club bekend gemaakt. Welkom Club Internacional de Futbol Miami.

Club Internacional de Futbol Miami

Zo, dat is een hele mond voor. In de volksmond zal het waarschijnlijk Inter Miami genoemd worden, zoals je hieronder kunt zien in de naam van de Instagram pagina. Sterk. Waarom Spaans? Omdat er een grote Latijns-Amerikaanse populatie aanwezig is in de stad. En omdat het gewoon vet klinkt denken we.

Het logo is mogelijk nog sterker dan de naam. Het ziet er namelijk niet alleen schitterend uit, er is over elk detail nagedacht en zo’n beetje alles heeft een link met de stad waarin ze gevestigd zijn. In onderstaande afbeelding wordt het allemaal uitgelegd, maar we zullen even een beknopte samenvatting geven.

  • De ring om het logo representeert de inclusieve geest van de club en de stad.
  • Het schild in de cirkel is een symbool van kracht en solidariteit, waarvan de drie lijnen alle drie de buurten van de stad representeert.
  • De reigers zijn het symbool van vrijheid. De grote blauwe reiger migreert van de zuidkust van Alaska tot de stranden van Brazilië, maar hun permanente thuis is Miami. Volgens de mythologie is de reiger het symbool van kracht, bescherming en geduld.
  • De gekruiste poten van de reigers staan voor de eenheid van de club en vormen de ‘M’ van Miami.
  • De zonsverduistering tussen de reigers representeert de wil van Miami’s bevolking om dag en nacht te werken om hun dromen te realiseren. De zeven zonnestralen zijn een ode aan oprichter David Beckham.

Het enige wat nu nog hoeft te gebeuren is het vinden van een stadion totdat het 25 duizend stoeltjes tellende stadion, gelegen in ‘Miami Freedom Park’ in 2021 klaar is. Dat wordt tegen die tijd een bezoekje brengen aan Miami, want de plannen zien er verdomd goed uit.

Er is nog iets wat al vast staat en dat is dat de club in adidas tenues zal spelen. Elk team in de MLS speelt namelijk in adidas tenues en dit is waarom.