Om deze reden laat je scheten tijdens het sporten

Iedereen heeft er wel eens last van: winderigheid tijdens het sporten. Of dat nou in de gym is of op het voetbalveld, het is altijd behoorlijk gênant. Tenzij je ervan kan genieten als anderen kapot gaan om jouw geur, maar dan zit er gewoon een steekje los. Toch kun je er weinig aan doen, want er zit een logische reden achter het feit dat je scheten laat tijdens een inspanning.

Scheten laten tijdens het sporten

Het fenomeen heeft zelfs de naam ‘sportscheet’ gekregen en volgens Nike Sonpal, assistent bij Touro College of Osteopatic Medicine, komt het door de zware ademhaling tijdens het trainen. Je vangt namelijk hierdoor namelijk extra lucht op in het spijsverteringskanaal en dat moet er logischerwijs ook weer uit. Die lucht neemt dan vanzelfsprekend de achteruitgang, wat tot ongemakkelijke situaties kan zorgen. Tijdens het voetbal komt die lucht er meestal in meerdere stappen uit. Letterlijk bij elke stap.

via GIPHY

Er wordt in ieder geval geadviseerd om de scheet niet in te houden, want dat kan leiden tot buikkrampen. Dat is nog erger dan dat je een scheef gezicht krijgt van iemand die bij je in de buurt staat. In extreme gevallen kan het zelfs helpen om je tegenstander op afstand te houden. Zo wordt een slechte situatie toch een goede.

Leestip: De 11 grootste onderlinge irritaties bij teamgenoten

Bron: Mens Health