De tijd is aangebroken: baarden zijn officieel niet meer hip

Feest voor de mannen die geen baard kunnen groeien, maar slecht nieuws voor de mannen met een bebaard gezicht. Sinds 2013 hoorde je er niet bij als je geen baard had en dat was ook in de voetbalwereld te zien. Maar hoezo is ‘ie nu niet meer hip dan horen we je denken? Nou, volgens een onderzoek wil ongeveer de helft van de vrouwen geen mannen met baard daten.

De baard is uit

Zo’n vier jaar lang kwamen we allerlei vormen baarden tegen. Van strakke lijnen tot stoppels en van überhipster tot Sinterklaas-stijl. Uit een enquête van bathroomtakeaway.co.uk blijkt dat vrouwen niet echt meer aangetrokken worden tot baarden. The Independent meldt dat uit de enquête de link duidelijk moest worden tussen hoe aantrekkelijk iemand wordt gevonden en de lengte van de baard. Tijd voor de keiharde resultaten van het onderzoek dat gehouden werd onder 2000 personen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi) op

Voor 61% van de vrouwen maakt het sowieso niet uit of hun date een baard heeft of niet. Van alle onderzochte vrouwen had 43% een voorkeur voor een man die volledig glad geschoren is. Cijfers die de laatste jaren ondenkbaar waren. Nog een leuk feitje uit het onderzoek: ongeveer 13% van de Britse mannen voelt zich onzeker omdat ze geen volle baard kunnen groeien. Nergens meer voor nodig dus! Messi heeft het nieuws ook doorgekregen zoals je hierboven kunt zien, want zijn baard is grotendeels weg.

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom jij een babyface hebt en de ander een volle baardgroei. Dat leggen we hier haarfijn uit.

Bron: News Monkey