Onderzoek: samen alcohol drinken zorgt voor hechtere vriendschappen

Jullie hadden waarschijnlijk geen goede reden nodig om in het weekend en na de wedstrijd met je vrienden en teamgenoten wat pilsjes weg te tikken, maar toch hebben we die voor je. Alcohol heeft namelijk gewoon een positieve invloed op je. Op sociaal gebied dan. Dat is wat dit Franse onderzoek heeft bewezen.

Hechtere vriendschap

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat het regelmatig drinken van alcohol je gezonder én socialer maakt. Ze onderzochten 150.000 Franse mannen en vrouwen die waren verdeeld in 5 groepen: een groep die nooit drinkt, een groep die één alcoholisch drankje per dag drinkt, een groep die 1 tot 3 glazen per dag drinkt, een groep die nog meer drinkt en een groep die vroeger wel veel dronk, maar inmiddels is gestopt.

Het resultaat is van dit onderzoek is van de ene kant prachtig, maar van de andere kant ook weer nét niet. De groep die 1 tot 3 glazen alcohol drinkt zijn namelijk het meest actief, sociaal en gelukkig. Topnieuws natuurlijk, maar jij en ik weten dat er in jullie kantine of op stap wel iets meer gedronken wordt dan die drie glazen. Toch kunnen we uit het onderzoek concluderen dat de mensen die alcohol drinken de leukste mensen zijn en vaak met vrienden zijn. Drinken doe je namelijk samen en dat zorgt voor de hechtere vriendschap!

En dan heb je natuurlijk ook nog te maken met de echte dronken verhalen die vaak zo episch zijn dat er vanzelf een prachtige en hechte vriendschap ontstaat. Mooi man. Wij drinken er één tot drie op dit weekend. Of gewoon veel meer. Waarschijnlijk dat laatste.

Weet je wat ook voor hechtere vriendschappen zorgt? Schelden. Dat heeft dit onderzoek bewezen.

Bron: MAN-MAN