Het voetbalverhaal van N’Golo Kanté is bijna te mooi om waar te zijn

In juli 2016 vond één van de grootste koopjes plaats uit de laatste jaren. Cheslea kocht voor zo’n €36 miljoen één van de absolute sterkhouders van landskampioen Leicester, genaamd N’Golo Kanté. Bijna twee jaar later wordt de Fransman gezien als de beste verdedigende middenvelder van de Premier League en misschien wel ter wereld. Hij was zelfs genomineerd voor de Ballon d’Or 2017.

Jaren geleden had niemand het kunnen voorspellen, want zo’n vijf jaar geleden was hij nog niet eens basisspeler in de Franse derde divisie.  Omdat hij vandaag 27 is geworden blikken we terug op het ongelofelijke verhaal van Kanté en zijn reis tot de topspeler die hij nu is.

Het verhaal van N’Golo Kanté

Nadat hij door verschillende clubs werd afgewezen kreeg een 20-jarige Kanté de kans bij het reserveteam van Boulogne. In die periode hielp hij zijn team te promoveren naar de vijfde divisie. Zijn bijdrage was duidelijk en als beloning maakte hij in de laatste wedstrijd van dat seizoen zijn debuut voor het eerste van Boulogne. Elf minuten mocht hij meedoen en uiteindelijk verloren ze met 2-1 van Monaco. Niet echt een droomdebuut, maar het was de start van zijn carrière die wist hoe belangrijk het was om kansen te pakken.

Real satisfaction to reach the semi with my teammates. @chelseafc

Een bericht gedeeld door N’Golo Kanté (@nglkante) op

Het seizoen daarna begon Kanté echt indruk te maken in de Franse derde divisie en brak hij door in het eerste van Boulogne als centrale middenvelder. ‘Bij Boulogne leerde ik veel op technisch en tactisch vlak, waardoor ik sterk verbeterde. Ik dacht er op dat moment niet aan om in de Premier League te voetballen, maar toen ik naar Boulogne kwam had ik wel de ambitie om professioneel voetballer te worden en om in het eerste team te spelen. Toen dat lukte was ik heel blij,’ vertelde hij via de officiële website van Chelsea.

Boulogne eindigde als dertiende en Kanté miste slechts één wedstrijd van de 38 tijdens het seizoen 2012/13. Een grote doorbraak dus en Ligue 2 team Caen had genoeg gezien. Manager Patrice Garande haalde hem transfervrij binnen en dat seizoen promoveerde de club met hulp van Kanté meteen naar de Ligue 1. Het daaropvolgende jaar hielp hij ze om in de hoogste divisie te blijven.

In drie jaar tijd werkte Kanté zich op van de Franse zesde divisie tot de Ligue 1. Gigantische stappen dus, maar hij bewees het aan te kunnen. Leicester City kreeg de Fransman op de radar en zag zijn unieke kwaliteiten. In de zomer van 2015 liet hij Frankrijk achter zich en vertrok hij naar de Premier League. Een gouden greep van beide kanten, want Kanté gidste, samen met Mahrez en Vardy, het ‘kleine Leicester’ direct naar het kampioenschap. Een regelrecht sprookje.

Hij werd direct weggekaapt door Chelsea en niet geheel toevallig werd Kanté ook met Chelsea in zijn eerste jaar kampioen van de Premier League. Zijn topseizoen werd zelfs bekroond met de titel ‘Premier League Player of the Year’. Hij bewees geen eendagsvlieg te zijn in Engeland en heeft zich gevestigd als één van de beste middenvelders ter wereld. Bescheiden blijft hij wel, want hij komt nog elke dag in een Mini naar het trainingscomplex van Chelsea. Wat een verhaal. Proficiat met je 27ste verjaardag N’Golo en hopelijk kunnen we nog lang van je genieten!

Maar wat maakt deze man zo speciaal en hoe word jij net zo’n meester op het middenveld als Kanté? Nou, met deze 5 tips.

Bron: Sport Bible