Ontmoet de rijkste voetballer ter wereld met een vermogen van $20 miljard

Als je denkt aan de rijkste voetballers ter wereld zijn het waarschijnlijk de namen Ronaldo, Messi en Neymar die boven komen drijven. Het zijn immers de spelers met de grootste salarissen en de grootste commerciële waarde. Maar wat nou als we jou zeiden dat de rijkste voetballer ter wereld een 20-jarige jeugdspeler is van Leicester City? Zijn naam is Faiq Bolkiah en hij is zo’n $20 miljard waard (€17 miljard).

Faiq Bolkiah

Nu wisten we al dat voetballers (te) veel verdienen, maar dat is niet de reden dat Faiq zo rijk is. Hij is namelijk het neefje van Hassanal Bolkiah, de Sultan van Brunei. Je kunt je dus wel voorstellen dat hij niks te klagen had toen hij opgroeide en alles kon krijgen wat zijn hartje begeerde, maar toch ging hij zijn droom om profvoetballer te worden achterna. Hij startte bij AFC Newbury en is vervolgens via Southampton, een test bij Arsenal en een jaar bij Chelsea terecht gekomen bij Leicester City. Bij Leicester moet hij nog zijn debuut in het eerste maken, maar voor zijn land Brunei komt hij wel al regelmatig uit.

Bizarre rijkdom

Aangezien Faiq en de rest van het gezin lid is van de Koninklijke familie van Brunei hebben ze bakken met geld tot hun beschikking. Heel zuinig gaan ze daar niet mee om en vooral zijn vader Jefri heeft een behoorlijk gat in zijn hand. Zijn vijftigste verjaardag vierde hij met een privé optreden van niemand minder dan Michael Jackon, wat zo’n €15 miljoen kostte. In de 15 jaar dat Jefri de directeur van de Brunei Investment agency was gaf hij ongeveer €12 miljard uit. Op een bepaald moment kocht hij per maand voor zo’n €39 miljoen aan auto’s, horloges en ga zo maar door. Inmiddels zou hij ongeveer 2300 auto’s hebben. Dan hebben we het over Bentleys, Ferrari’s en Rolls Royces.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🔮

Een bericht gedeeld door FJB (@fjefrib) op

Toch vinden we het klasse dat Faiq gewoon zijn droom achterna is gegaan, terwijl hij eigenlijk geen dag zou hoeven te werken. Het tegenovergestelde is uiteraard nog indrukwekkender. Alexis Sanchez groeide bijvoorbeeld op in één van de armste delen van Chili, maar heeft zich toch omhoog gevoetbald tot de superster die hij nu is. Hier lees je zijn bijzondere verhaal.

Bron: Sport Bible