Ook Bayern München, AC Milan en Chelsea FC releasen derde tenues

Vrijdag 29 juli 2016 gaat de boeken in als de dag waarop adidas ontelbaar veel nieuwe tenues de wereld in slingerde. Na Manchester United, Real Madrid en Juventus lanceerden ook Chelsea, AC Milan en Bayern München hun nieuwe derde tenues.

FC Bayern München 3e shirt – Dit shirt is eigenlijk in een woord samen te vatten: classy. Het shirt is praktisch helemaal wit. Alleen de bedrukking en hals- en mouwranden hebben een donkerrode kleur. Toch heeft het shirt een hele subtiel maar erg mooi detail.

bayern munchen shirt

In onderstaande foto (klik op de foto voor een vergroting) met Arjen Robben zie je dat de mouwen een ruitvormig patroon hebben dat je ook in het clublogo terugvindt. Heel classy gedaan.

bayern munchen shirt

De adidas-strepen in de zij hebben een zilveren kleur gekregen. Dit staat symbool voor de Europese successen die de club in het verleden behaalde en natuurlijk ook dit seizoen weer nastreeft.

Chelsea FC 3e shirt – Ook het shirt van de Londenaren is nagenoeg helemaal wit. De V-hals is in Chelsea-blauw, net als de mouwranden en strepen in de zij.

443994

Op de mouwen vind je het reliëf van de leeuw uit het clublogo terug. Helaas konden wij geen enkele foto vinden waarop je die goed zag, zo subtiel heeft adidas het aangepakt. Overigens is bij de release van dit shirt een hele vette video gemaakt. Check ‘m hieronder.

AC Milan 3e shirt – In tegenstelling tot de bovenstaande tenues is dit shirt niet wit. Het heeft een bijzonder elegante donkerbruine tint. Deze wordt onderbroken door de witte strepen in de zij, belettering en mouwen.

ac milan shirt

De mouwen trekken veruit de meeste aandacht. Het lijkt alsof die met een witte spray behandeld zijn. adidas geeft aan dat het een eerbetoon aan de Italiaanse vlag is. Om eerlijk te zijn zien wij dat verband niet echt. Dat neemt niet weg dat het er cool uitziet. Ook dit shirt komt met een vette video.

We kunnen niet anders dan concluderen dat adidas puik werk afgeleverd heeft. Mocht jij als eerste deze shirts willen dragen, dan kun je ze nu al hier bestellen.

Leestip: Juventus’ derde shirt is misschien wel het vetste van 2016/2017