Op deze Google Maps-kaart vind je alle stadions waar CR7 ooit heeft gescoord

2017 was een aardig jaar voor Cristiano Ronaldo. Hij won zijn vijfde Ballon d’Or en brak nog een aantal records. Hij was natuurlijk al de all-time topscorer van Real Madrid en Portugal, en ook van de Champions League, maar afgelopen maand evenaarde hij ook het record-aantal goals gemaakt op het WK voor clubteams. Erg indrukwekkend, maar een ander record is misschien nog wel ludieker: niemand scoorde in zoveel verschillende stadions als Ronaldo.

Door zijn twee doelpunten in het Zayed Sports City Stadium in Abu Dhabi heeft Ronaldo nu in maar liefst 107 stadions gescoord. Het gaat om officiële wedstrijden, geen vriendschappelijke potjes. Op Google Maps vind je nu een kaartje met alle stadions, verdeeld over 4 continenten en 33 landen.

CR7 goals op Google Maps

Op het onderstaande kaartje vind je verschillende kleuren icoontjes. De grijze icoontjes staan voor goals gescoord voor Real Madrid, de rode voor Manchester United en de blauwe voor het Portugese nationale elftal. Nog bijzonderder zijn de gele icoontjes. Dat betreft de stadions waar hij voor 2 of meer teams gescoord heeft. Door op het icoontje helemaal linksboven te klikken vouwt zich een overzicht per club uit.

Dat is een indrukwekkend mapje, toch? Saillant detail: Parijs ontbreekt nog. Wellicht komt daar zeer binnenkort verandering in. Op 6 maart spelen de Galacticos de 8e finale van de Champions League tegen PSG.

Ondanks dat hij op zoveel verschillende ondergronden heeft gespeeld maakte CR7 onlangs een vrij opmerkelijk fout qua noppenkeuze. Zo’n beginnersfout zou je toch niet verwachten van iemand die bijna elk kwartaal compleet gepersonaliseerde schoenen van Nike ontvangt.