Onderzoek: opgefokte mannen sterven eerder en dit is waarom

Elk team heeft wel één of meerdere gasten in het team die om het minste of geringste helemaal kunnen flippen. Deze opgefokte jongens ontploffen bij het krijgen van een tikje, bij een verkeerde beslissing van de scheids of als ze achter de tv zitten en hun favoriete club zien verliezen. Even tot 10 tellen is geen optie voor hun, maar wat blijkt nu: deze heethoofden sterven eerder dan degene die zich wel rustig kan houden.

Heethoofden sterven eerder

Een pijnlijke constatering, maar hoe kunnen ze dat weten? Onderzoekers ondervraagde 35 jaar geleden 1307 mannen van 35 jaar oud en er was een duidelijk verband te leggen tussen de mate van agressie en of iemand nog leefde op zijn zeventigste of inmiddels al gestorven was. De 25% ergste heethoofden en chagrijnen hadden 1.57 keer meer kans om te sterven voor hun zeventigste ten opzichte van de meest kalme 25%. Bij het onderzoek werd ook rekening gehouden met het feit of mensen rookten of niet, met het inkomen en andere zaken die relevant zijn met betrekking tot de levensverwachting.

Conclusie: probeer eens tot 10 te tellen voordat je ‘m weer helemaal flipt om iets kleins zoals wanneer jouw club een tegengoal moet slikken. En niemand zit te wachten op een heethoofd die altijd op het punt van ontploffen staat. Is meestal niet echt gezellig. Hier heb je trouwens nog 4 tips voor de spelers met een kort lontje.

Bron: Gewoonvoorhem