Deze opvallende theorie voorspelt dat Watford kampioen gaat worden

Komend weekend wordt de Premier League, net als alle andere nationale competities, weer hervat na een korte interlandperiode en tot nu toe is er één grote verrassing in Engeland: Watford. Samen met Liverpool en Chelsea is het de enige club die nog alle vier de wedstrijden heeft gewonnen.

Normaal gesproken zou je zeggen, oké dat is netjes, maar die vorm gaan ze natuurlijk niet volhouden. Laat staan dat ze kampioen kunnen worden. Deze theorie denkt daar anders over en dat heeft alles met Leicester te maken.

Wordt Watford kampioen van Engeland?

Het verrassende kampioenschap van Leicester in het seizoen 2015/16 zal nog niemand vergeten zijn, maar weet je nog hoe zij het seizoen ervoor presteerden? Lang leek het erop alsof ze zouden degraderen, maar uiteindelijk werden ze veertiende met 41 punten. Die punten hadden The Foxes verzameld door 11 keer te winnen, 8 keer gelijk te spelen en 19 keer te verliezen.

Je zult inmiddels misschien al raden wat de theorie is achter een aanstaand kampioenschap van Watford, want ook zij werden afgelopen seizoen veertiende met 41 punten, 11 winstpartijen, 8 gelijke spelen en 19 keer verlies. Toeval? Misschien wel, maar misschien is het een voorbode voor opnieuw een wonderbaarlijk jaar in de Premier League.

Als we terugkijken naar het seizoen van Leicester City toen ze kampioen werden, kunnen we al concluderen dat Watford nog beter begonnen is dan Ranieri en zijn mannen destijds. Na vier wedstrijden hadden zij namelijk 8 punten verzameld. Watford nu al 12. Misschien toch interessant om een tientje in te zetten op Watford als kampioen van de Premier League?

Voordat de Premier League weer hervat wordt gaat Engeland vandaag nog een oefeninterland spelen tegen Zwitserland. De eerste 25 seconden van die wedstrijd zullen in zwart-wit uitgezonden worden. Dit is de reden waarom ze dat doen.