Oranje Leeuwinnen krijgen eigen KNVB logo op het shirt voor EK

Voor onze Oranje Leeuwinnen is het bijna zover. Op 16 juli trappen de dames het EK af tegen Noorwegen in Utrecht. Het wordt sowieso een speciale periode voor het vrouwenvoetbal in Nederland, maar het wordt nog wat extra kracht bijgegeven met een eigen KNVB logo voor de vrouwentak.

Een kleine, maar wel logische verandering van het logo wat we allemaal kennen. De manen van de leeuw zijn verdwenen, zodat het nu echt het uiterlijk heeft van een leeuwin.

KNVB logo Oranje Leeuwinnen

Normaal gesproken zou het nieuwe Nederlands elftal tenue voor mannen en vrouwen in 2018 gelanceerd worden, maar omdat het EURO 2017 voor vrouwen in Nederland gespeeld wordt hebben ze het logo nu alvast aangepast. Het logo is in samenwerking met Nike en het Amsterdamse Wieden+Kennedy aangepast. Hannah Smit, W+K Amsterdam Art Director, zegt er het volgende over:

‘Dit is een idee dat veel groter is dan zomaar een campagne of een logo update. Het is een idee dat zal blijven bestaan en een sterk statement dat zal helpen bij het continu groeiende momentum rond het vrouwenvoetbal. Het is een boodschap die vrouwelijke voetballers iets eigens geeft om met z’n allen achter te staan en de betrokkenheid met de sport in Nederland en daarbuiten moet stimuleren.’

Ook wij vinden dit een sterk signaal van alle betrokken partijen. Hulde daarvoor. Nu hopen dat onze Leeuwinnen ver gaan komen tijdens EURO 2017, waardoor de aandacht voor het vrouwenvoetbal alleen maar zal toenemen.

Dit is trouwens niet de enige primeur van Nike dit seizoen. Eerder deze zomer presenteerden ze al de eerste tenues ooit voor Tottenham Hotspur en Chelsea. Allebei heel vet!