Osmanlispor en Nike creëren het meest opvallende voetbaltenue van 2017/2018

De grootste storm aan shirtreleases ligt inmiddels achter ons, maar het meest opvallende tenue van 2017/2018 is op de valreep door Osmanlispor gepresenteerd. Wellicht is het een cultuurverschil, maar wat ons betreft oog het een tikkeltje over the top. Oordeel zelf.

Gouden accenten

De club, waaraan PSV’er Maher vorig seizoen nog verhuurd werd, betreedt haar thuiswedstrijden in een zwart met goud tenue. Zwart en goud is best een aardige kleurencombi (zo bewees Atletico Madrid vorig jaar), maar vooral het design op voorzijde zorgt voor een redelijk hoog wtf-gehalte. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de achterzijde. Nog nooit zagen wij zo’n ‘bijzondere’ omlijsting van de rugnummers en namen.

Het uitshirt heeft hetzelfde design, maar de kleuren zijn net even wat minder shiny. Desalniettemin valt paars op wit ook redelijk op.

Overigens zagen we vandaag op sociale media berichten voorbij komen waarin staat dat de club maar liefst 2 verschillende thuisshirts, 2 uitshirts en een alternatief shirt heeft gedeponeerd bij de Turkse voetbalbond. Daarbij komen nog eens 5 verschillende keepershirts. Snap jij het nog? Het zou er ongeveer als volgt uit moeten gaan zien.

Wij dachten dat Fiorentina al uniek was met 5 verschillende tenue’s voor 2017/2018. Eerlijk gezegd zijn die wel een heel stuk stijlvoller dan dit.