Geniale video: Modric liet bij Dinamo al zien een echte tovenaar te zijn

Dat Luka Modric een middenvelder van uitzonderlijke klasse is zal geen nieuws voor je zijn. Al jarenlang hoort hij bij de beste ter wereld en in Madrid rijgt hij de prijzen aaneen. Niet voor niets eindigde hij bij de Ballon d’Or 2017 verkiezing als vijfde. Het zijn vooral de passes en inzicht wat deze Kroaat zo bijzonder maakt en we kwamen onlangs weer een video tegen die vooral het inzicht benadrukt. Het gevoel voor ruimtes.

De video is nog van de tijd dat hij bij Dinamo Zagreb speelde, maar toen zag je al dat deze man een tovenaar is als hij binnen de lijnen staat.

Zonder de bal aan te raken speelt hij twee man uit en creëert hij ruimte voor zichzelf om in de aanval te gaan. Het ziet er misschien eenvoudig en voor de hand liggend uit, maar dat is het niet. Hij is gewoon één van de meest intelligente voetballers ter wereld, dan zie je zo’n dingen meteen.

Een andere middenvelder die onder andere bij Real Madrid heeft gespeeld en bekend stond om zijn perfecte passing is natuurlijk Xabi Alonso. Hier heb je 4 tips om net zo’n meester in de passing te worden als deze Spaanse baas.