Ousmane: een prachtige mini-docu over het leven van Dembélé

De carrière van Ousmane Dembélé is als een raket omhoog geschoten. In 2015 kwam hij bij het eerste van Stade Rennes om een jaar later al naar de Duitse topclub Borussia Dortmund te verkassen. Weer een jaar later ging hij voor het immense bedrag van minimaal €105 miljoen en maximaal €147 miljoen om een dodelijke aanval te vormen met Messi en Suárez. Nu is de 21-jarige aanvaller met de Franse ploeg één van de favorieten om het WK te winnen. Zo hard kan het dus gaan.

Ousmane

Yard heeft in samenwerking met Nike een docu gemaakt over Dembélé. Ousmane vertelt het levensverloop van Dembouz (zijn bijnaam) en hoe hij een rolmodel werd voor alle kinderen in de arme buurt waar hij opgroeide, La Madeleine in Evreux. Zij kijken allemaal op naar de speler die zijn eerste bal trapte en zijn eerste skills vertoonde op het veldje waar zij nu keihard oefenen om ooit zover te komen als Ousmane. Behalve Dembélé zelf, zijn familie, vrienden en buurtgenoten doet ook Aubameyang zijn verhaal over het gigantische talent. Een heerlijke docu van een klein half uur die je hieronder kunt checken.

Pas werd ook een documentaire van een andere Franse speler gelanceerd die te zien is op Netflix. Een speler die er overigens niet bij is in Rusland om inmiddels bekende redenen. In ‘Le K Benzema‘ doet Benzema zijn kant van het chantage-verhaal.