Overgrote meerderheid FIFA fans wil deze speler op de FIFA 19 cover

Voordat FIFA 19 gelanceerd wordt staat er nog een heleboel leuks op de planning. De ontknoping van de competities, Champions League, het WK 2018 en de bijbehorende FIFA 18 mode. Ondanks dat heeft de website FP (Fifplay) alvast een enquête gehouden onder de bezoekers met de vraag wie ze het liefst op de FIFA 19 cover zien. Daar is één hele grote winnaar uit voortgekomen met maar liefst 77% van de stemmen.

FIFA 19 cover

De man die meer dan drie/vierde van de stemmen heeft gekregen is de Liverpool sensatie Mohammed Salah. De Egyptenaar is niet te stoppen dit seizoen en heeft in 41 wedstrijden al 37 doelpunten gemaakt, is topscorer in de Premier League met 29 goals en schoot zijn land naar het WK 2018. Niet alleen in Egypte is hij tegenwoordig een held, eigenlijk overal ter wereld wel.

Toch is het opvallend dat Salah zo’n groot deel van de stemmen heeft gekregen, namelijk 143.255 van de 186.980 (op moment van schrijven). Op nummer 2 staat Messi met slechts 8% van de stemmen en daarna komt Ronaldo met 6%. Dat zijn toch wel heel duidelijke cijfers in het voordeel van de Egyptische koning. Hier kun je zelf nog stemmen en de volledige lijst resultaten checken.

Voordat we je nu helemaal enthousiast maken voor FIFA 19 moeten we wel even zeggen dat het goed zou kunnen dat EA Sports in de toekomst stopt met het jaarlijks uitbrengen van een nieuwe FIFA game. De reden daarachter check je hier.

Bron: FP