Overnachten in dit bierhotel is de droom van iedere man

Mannen en bier is van hetzelfde niveau als vrouwen en diamanten: het is je beste vriend. En als je ook maar een beetje een kenner bent op het gebied van bier, dan ken je vast wel de Schotse brouwerij BrewDog. Ze zijn bekend van populaire speciaalbieren zoals Punk IPA & Hardcore, maar nu hebben ze iets terug gedaan voor de bierfans. Een complete bierervaring in een heus bierhotel. Je snapt het idee al: bier, bier en nog eens bier. Echt álles staat in het teken van de ultieme mannenbrandstof.

BrewDog Bierhotel

De brouwerij zegt dat ze het hotel, genaamd the DogHouse, ‘the hoppiest place on earth’ willen maken. Heel goed gevonden, maar hoe gaan ze dat dan doen? Nou, bijvoorbeeld door alle hotelkamers te voorzien van een goedgevulde minibar met alle BrewDog varianten in het assortiment. Of wat dacht je van jacuzzi’s die tot aan de rand gevuld zijn met bier? Dat kan een beetje plakkerig worden, maar als je het onder de douche af aan het spoelen bent staat er gewoon weer een minikoelkast voor je klaar. Doorhalen aan de bar kan natuurlijk ook en de dag erna heb je een bierontbijt klaar staan om rustig verder te gaan waar je afgelopen nacht gebleven was.

Maar ook voor een relax-vakantie ben je hier bij het juiste adres. Er zijn namelijk talloze bier-SPA mogelijkheden zoals hop-gezichtsmaskers, gemoute gerstmassages, de jacuzzi die we al besproken hebben en zelfs alle shampoos, zepen en douche gels zullen gemaakt zijn van de beste ambachtelijke bieren. Dus ja, toen we zeiden dat alles in het teken van bier staat bedoelden we ook echt alles.

Het project heeft zo’n $8 miljoen dollar gekost, wat ze gedeeltelijk via crowdfunding binnen hebben gehaald. Het streefbedrag was $75.000, maar bierfans wereldwijd hadden dat bedrag binnen no-time al verdubbeld. Vorige week zijn de deuren van het hotel geopend, dus dat tripje naar Ohio, Amerika kan geboekt worden boys!

Staat het idee van een bierhotel jou wel aan, maar heb je geen zin om er helemaal voor naar de VS te moeten? In Schotland gaat BrewDog ook een heel dik bierhotel openen.

Bron: FHM